Φρέσκιες ή κατεψυγμένες, αν οι γαρίδες είναι ολόκληρες χρειάζονται καθάρισμα πριν τις χρησιμοποιήσω.
Πλένω καλά τις γαρίδες με κρύο νερό. Κρατώντας την πρώτη στο χέρι μου, τραβάω και αφαιρώ το κεφάλι. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνω μια τομή στο κάτω μέρος της, εκεί που βρίσκονται τα πόδια, από την κορυφή μέχρι την ουρά. Ανοίγω με τα δάχτυλά μου το κέλυφος και αφαιρώ τη γαρίδα. Με το μαχαίρι κάνω μια τομή στη ράχη της καθαρισμένη γαρίδας και με τη μύτη του μαχαιριού ανασηκώνω το εντεράκι. Στη συνέχεια το τραβάω απαλά μέχρι να αφαιρεθεί όλο.
Αν θέλω να κρατήσω τα κεφάλια στις γαρίδες, κόβω πρώτα τα μακριά μουστάκια που βρίσκονται στο κεφάλι και κατόπιν κάνω την τομή στο κάτω μέρος που βρίσκονται τα πόδια. Συνεχίζω το καθάρισμα όπως περιγράφω παραπάνω.
Exciting!