destination taste!

Πώς ψιλοκόβω το ξερό κρεμμύδι

Πώς ψιλοκόβω το ξερό κρεμμύδι

Τα κυβάκια (καρεδάκια) είναι ο πιο κλασικός τρόπος για να σοτάρω, να τηγανίσω ή να ετοιμάσω κρεμμύδια για σάλτσα. Διαλέγω μεγάλα, γερά, σκληρά κρεμμύδια και αποφεύγω τα ζουληγμένα ή τα μαλακά γιατί δεν κόβονται εύκολα και έχουν άσχημη γεύση.

ΒΗΜΑ – 1: Ξεφλουδίζω το κρεμμύδι και το κόβω στη μέση. Το ακουμπάω σε ένα ξύλο κοπής, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κάνω κάθετες παράλληλες τομές πολύ βαθιές αλλά όχι ως κάτω.
ΒΗΜΑ – 2:
Τώρα, κρατάω γερά το κρεμμύδι και με το μαχαίρι κάνω με προσοχή 2 τομές, οριζόντιες, δηλαδή παράλληλες προς τον πάγκο, και πάλι όχι μέχρι το τέλος. Η ουσία δηλαδή είναι να μείνει ένα σημείο του κρεμμυδιού ανέπαφο, χωρίς τομές.
ΒΗΜΑ – 3:
Τώρα πιάνω το κρεμμύδι γερά από το ανέπαφο σημείο και κάνω κάθετες τομές σε ίση απόσταση, ώστε να έχω ίσα σε μέγεθος μικρά κυβάκια.

 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι