destination taste!

Πώς οι μελιτζάνες δεν θα απορροφούν λάδι

Πώς οι μελιτζάνες δεν θα απορροφούν λάδι

Η μελιτζάνα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε της και με αυτήν θα φτιάξετε ένα σωρό καταπληκτικές συνταγές στην κατσαρόλα, στο φούρνο ή στο τηγάνι. Ωστόσο, επειδή απορροφούν πολύ λάδι στο μαγείρεμα (και κυρίως στο τηγάνισμα) και γίνονται βαριές στο στομάχι, υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να το αποφύγετε. Πριν τις μαγειρέψετε με οποιονδήποτε τρόπο, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά έως 2 ώρες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή τις απλώνετε σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες. Μετά, τις ξεπλένετε καλά με νερό και τις σκουπίζετε σχολαστικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τώρα είναι έτοιμες να τις μαγειρέψετε. Το αλάτι τις βοηθά να αποβάλλουν τα υγρά τους και έτσι απορροφούν πολύ λίγο λάδι στο μαγείρεμα.

 

Related Posts

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή τη συνταγή.

 
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Χορταστική μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους.



Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι