προορισμός…γεύση!

Ο μοναχός Νικήτας Αγιορείτης μας στέλνει μια συνταγή για την Μεγάλη Πέμπτη και μας προτείνει να την δοκιμάσουμε. Δεν υπάρχουν ακριβής ποσότητες και όλα εξαρτόνται από το τι έχετε στο σπίτι.

 

Υλικά για 6 μερίδες
• 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
• Φρέσκα κρεμμυδάκια
• Αγριοπράσο
• Σπανάκι
• Άνιθο
• Λάπαθα

Διαδικασία
Στην αρχή ζεματάμε τα χορταρικά (σπανάκι, αγριοπράσο, λάπαθα) για να βγάλουν όσο γίνεται τα ζουμιά τους. Αφού μαραθούν καλά, προσθέτουμε ζεστό ζουμό στον οποίο έχουμε βράσει μυρωδικά και άγρια χόρτα όπως, παπαρούνα, βρούβες και αμάραθο.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμό. Προσέχουμε να μην έχει πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο και σε 30 λεπτά είναι έτοιμο το φαγητό μας.
Όταν έχουμε να κάνουμε με χόρτα, ο κανόνας είναι: πάντα σιγανή φωτιά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους και την κατάλληλη γεύση που θέλουμε.

Μοναχός Νικήτας Αγιορείτης

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *