Η ΑΦΟΙ Δ.ΚΙΣΣΑ, μια μικρή σύγχρονη επιχείρηση τυροκομικών, διοικείται από απογόνους οικογενειών κτηνοτρόφων.
Το 1969, με ιδρυτή τον Κίσσα Λάμπρο δημιουργείται το πρώτο τυροκομείο στην ορεινή περιοχή της Αργιθέας στο χωριό Στεφανιάδα.
Χωρίς την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος η παραγωγή βασίζεται αποκλειστικά στη χειρωνακτική εργασία και η μεταποίηση του γάλακτος γίνεται σε καζάνια θερμαινόμενα από φωτιά ξύλων.
Το 1973 το τυροκομείο μεταφέρεται στο Πετροχώρι αλλά συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της Φέτας Αργιθέας Αγράφων οδήγησε, στη μεταφορά του τυροκομείου στο Μουζάκι Καρδίτσας το 1984 και το 2005 στη δημιουργία της επιχείρησης στη σημερινή της μορφή σε ιδιόκτητο χώρο 15.000m2 σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με την ικανότητα να επεξεργάζεται 20 τόνους γάλα την ημέρα.
Στόχος της εταιρείας είναι να εξελίσσεται τεχνολογικά αλλά πάντα σε συνδυασμό με πίστη στην παράδοση, με μεράκι και αγάπη για το χώρο της τυροκομίας και γαλακτοκομίας. Έχοντας κύριο σκοπό την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων εφαρμόζει σύστημα ISO 22000
Βαρελίσια φέτα ΚΙΣΣΑΣ
Ένα παραδοσιακό προϊόν των κτηνοτρόφων των Θεσσαλικών βουνών και πεδιάδων.
Τα βαρέλια είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένο είδος ξύλου, ώστε να εξασφαλισθεί η απαραίτητη οξυγόνωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωρίμανσης της Φέτας.
Απέσπασε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Φέτας στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2015-16, στο οποίο λάβανε μέρος συνολικά 2.725 τυριά από διάφορες χώρες του κόσμου!
Διαθέσιμες συσκευασίες: ξύλινα βαρέλια, 20Kg και 60Kg και ποικιλία συσκευασιών (vacuum, πλαστικό δοχείο κλπ.)
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π VACUUM 300gr
ΩΡΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ ΒΑΡΕΛΙ
– Από 100% αιγοπρόβειο γάλα (max 30% γίδινο γάλα)
– Ελάχιστη ωρίμανση 4 μήνες
– Ευχάριστη, πλούσια και ποικίλα γεύση
– Λευκό χρώμα και στερεή υφή
– Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί για να συνοδεύσει κρέας, ζυμαρικά, σαλάτες ή φρούτα, αλλά χρησιμοποιείτε και ως συστατικό για ενίσχυση του αρώματος και της γεύσης σε πολλά μαγειρευτά φαγητά.
– Συσκευασία: Vacuum – κενό αέρος
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΔΟΧΕΙΟΥ 900gr
– Από 100% αιγοπρόβειο γάλα (max 30% γίδινο γάλα)
– Ελάχιστη ωρίμανση 4 μήνες
– Λευκό χρώμα και στερεή υφή
– Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί για να συνοδεύσει κρέας, ζυμαρικά, σαλάτες ή φρούτα, αλλά χρησιμοποιείτε και ως συστατικό για ενίσχυση του αρώματος και της γεύσης σε πολλά μαγειρευτά φαγητά.
– Συσκευασία: Πλαστικό τάπερ με κλείσιμο ασφαλείας
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΓΡΑΦΩΝ Π.Ο.Π ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ
– Κεφάλι 10 Kg
– Από 100% αιγοπρόβειο γάλα
– 1 από τις 3 Γραβιέρες Π.Ο.Π της Ελλάδος
– Ελάχιστη ωρίμανση 6 μήνες
– Υπόγλυκη γεύση με πλούσιο άρωμα
– Επιτραπέζιο τυρί. Καταναλώνεται ως ορεκτικό, μετά το πέρας του γεύματος σε πλατό τυριών, ως συνοδευτικό για κρασί και φρούτα
– Χρησιμοποιείται και στη μαγειρική σε πιάτα ζυμαρικών, πιάτων με κρέας, και ψήνεται σε σαγανάκι
– Επικάλυψη και σήμανση με φυσικό κερί μέλισσας
– Συσκευασία: Ξύλινο κουτί με καπάκι
ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
– Βάζο 600gr & 170gr
– Από 100% αιγοπρόβειο γάλα
– Πλούσια γεύση και άρωμα
– Ιδανικό για κουραμπιέδες, τσουρέκια
– Κατάλληλο για μαγειρική
– Συσκευασία: 600gr – γυάλινο βάζο / 170gr – πλαστικό βάζο
ΑΛΜΗ ΓΑΡΟΣ – ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΗ ΑΛΜΗ 1L
– Παραδοσιακό φυσικό συντηρητικό τυριών.
– Συντηρεί το τυρί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
– Διατηρεί την αυθεντική του γεύση.
– Κατάλληλο για όλα τα τυριά άλμης, Φέτα Π.Ο.Π., κατσικίσιο, τυρί αγελάδος, κ.λ.π.
– Μάθετε περισσότερα στο www.almi.gr
Supreme