προορισμός…γεύση!

Ωραία λοιπόν, αγοράσατε δυο τρία λαχταριστά και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης, απολαύσατε το ένα αλλά περίσσεψαν άλλα δυο και την επόμενη μέρα θα έχουν μαλακώσει και μπαγιατέψει. Μη σκάτε! Αυτό είναι το ζητούμενο! Το κουλούρι γίνεται το πιο νόστιμο και τραγανό κρουτόν. Πώς; Ακολουθήστε αυτά τα 4 απλά βήματα και θα με θυμηθείτε!
1. Κόψτε το μαλακό κουλούρι σε φετούλες με πάχος περίπου 2 εκ.
2. Απλώστε τις ξαπλωτά σε ένα ταψάκι, σε μονή στρώση.
3. Πασπαλίστε τις με αλάτι (αν είναι χοντρό , ακόμη καλύτερα), και λίγη ξερή ρίγανη και ραντίστε με λίγο λαδάκι.
4. Ψήνετε στο γκριλ, για 3 – 4 λεπτά (να παρακολουθείτε από κοντά γιατί αρπάζουν εύκολα). Μόλις ροδίσει η πάνω πλευρά βγάζετε το ταψί, γυρίζετε τα φετάκια και ψήνετε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε τα πεντανόστιμα αυτά κρουτόν σε σαλάτες, σούπες κάθε είδους (κυρίως βελουτέ), συνοδέψτε γιαούρτι για ένα ελαφρύ δείπνο ή όπου αλλού θέλετε!

1 Comment

  1. Really good!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *