προορισμός…γεύση!

Αυτός ο τρόπος κοψίματος είναι ιδανικός για σαλάτα, λάχανο τουρσί και πολλά μαγειρευτά πιάτα. Διαλέγω πάντα ένα λάχανο γερό, γυαλιστερό, χωρίς κοψίματα, γδαρσίματα και σημάδια, με φύλλα καλά κολλημένα μεταξύ τους.

ΒΗΜΑ – 1: Πρώτα αφαιρώ τυχόν μαραμένα εξωτερικά φύλλα και τα πετάω. Με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι κόβω το λάχανο στη μέση και μετά ξανά κάθε κομμάτι στη μέση, ώστε τελικά να έχω 4 ίσα κομμάτια.
ΒΗΜΑ – 2:
Τοποθετώ κάθε τέταρτο με μία από τις κομμένες πλευρές του στο ξύλο κοπής και με το μαχαίρι κάνω μια λοξή τομή, αφαιρώντας έτσι το σκληρό κοτσάνι.
ΒΗΜΑ – 3:
 Κρατώντας σταθερά κάθε κομμάτι από την άκρη του κάνω κάθετες τομές, σε κοντινή απόσταση, κατά μήκος του κάθε τέταρτου. Αν η συνταγή απαιτεί ζεματισμένο λάχανο, ρίχνω τα κομμένα, λεπτά κομμάτια για 1 – 2 λεπτά σε νερό που βράζει.

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *