Σε όλους μας έχει συμβεί, εκεί που βράζετε τα αυγά, κάποια σπάνε. Σας έχω βρει όμως το τέλειο κόλπο να τα βράσετε όλα χωρίς να σπάσουν.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι απευθείας από το ψυγείο. Η απότομη διαφορά θερμοκρασία δημιουργεί ρωγμές και σπάνε αμέσως. Επίσης, θα πρέπει να σεβαστείτε το χρόνο βράσιμο του αυγού. Διαφέρει, ανάλογα με τον τύπο των αυγών που θέλετε να βράσετε. Μετρήστε κατά μέσο όρο 10 λεπτά αν το θέλετε σκληρό, 6 λεπτά για ένα αυγό με το κρόκο λιγάκι ρευστό και 3 λεπτά για ένα αυγό μελάτο. Αλλά μερικές φορές σπάει το τσόφλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και αυτό λόγω της υπερβολικής, υψηλής θερμοκρασίας ή το πολύ βράσιμο.
Για να αποφύγετε το βράσιμο, προσθέστε στο νερό 1 κουταλάκι ξύδι ανά αυγό. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να σφίγγει το τσόφλι και να το σκληραίνει.
Supreme