προορισμός…γεύση!

Η εταιρία
Η φιλοσοφία της ΚΑΛΛΟΝΗ περικλείεται σε μία και μόνο φράση, “Παράδοση στην Ποιότητα”.Η έννοια της είναι τόσο έντονη στην συνείδηση του ιδρυτή της, που καθιερώνεται και αποτελεί μέρος του λογότυπού της. Σήμερα, μετά από μισό και πλέον αιώνα λειτουργίας, η ΚΑΛΛΟΝΗ εξακολουθεί με το ίδιο μεράκι, να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας. Έτσι το brand name ΚΑΛΛΟΝΗ, αποτελεί εγγύηση γεύσης και ποιότητας για εκατομμύρια καταναλωτές σ’όλο τον κόσμο.
Η εταιρία ΚΑΛΛΟΝΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1950 και είναι γνωστή για πάνω από 50 χρόνια για την δραστηριοποίησή της στο χώρο των αλιπάστων, των καπνιστών, των φιλέτων ψαριών και των ελιών. Εμπλουτίζοντας την γκάμα της με νέες ενδιαφέρουσες, ελαφριές και υγιεινές γεύσεις, κυκλοφόρησε στην αγορά τη σειρά των Μαρινάτων Φιλέτων Ψαριών (γαύρος, σαρδέλα και ρέγγα μαρινάτη), καθώς επίσης και τα Φιλετάκια Καπνιστού Βακαλάου, προϊόν που μόνο η ΚΑΛΛΟΝΗ παράγει και διαθέτει στην αγορά. Τα προϊόντα στα οποία γίνεται η αναφορά είναι ιδανικά για καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν προϊόντα delicatessen, με υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία.
Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕ εστιάζει στην απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, παράγοντας αγνά, ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, δίχως χημικά συντηρητικά και χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.
Παράγοντας τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ, με γνώμονα την παράδοση, δημιουργούμε γι’αυτούς που ζητούν εύγευστη, αλλά ταυτόχρονα και υψηλής ποιότητας διατροφή.

Προϊόντα
Τα αλίπαστα και τα καπνιστά ψάρια, αποτελούν σημαντική διατροφική συνήθεια των καταναλωτών.Αναλυτικότερα αναφέρουμε ότι τα ψάρια αποτελούν τροφή υψηλής θρεπτικής και βιολογικής αξίας, λόγω της μεγάλης πεπτικότητας και της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ιώδιο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες Α και D, καθώς και πρωτεϊνες μεγάλης βιολογικής αξίας.
Τα στοιχεία αυτά σε συνδιασμό με τον σημαντικό αριθμό ακόρεστων λιπαρών οξέων που περιέχεται στο λίπος των περισσότερων ψαριών, τα καθιστούν μια πραγματικά πολύτιμη τροφή.
Είναι βέβαιο ότι τα προϊόντα Καλλονή μπορούν να σας εξασφαλίσουν στιγμές γευστικής απόλαυσης, να καλύψουν τις απαιτήσεις της παρέας για ουζάκι, αλλά και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμα, χορταστικά πιάτα, διότι έχουν απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών.
Anjouges fileto kouti Τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ, δίνουν την δυνατότητα στην νοικοκυρά, να ετοιμάσει εύκολα και γρήγορα θαλασσινές μακαρονάδες, ορεκτικά σάντουιτς , νόστιμα καναπεδάκια κ.λ.π. με απλά υλικά, που έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν σε κάθε σπιτικό.Με απλά υλικά, όπως λάδι, ρίγανη, πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά κ.λ.π. και αρκετή φαντασία, έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν, ισορροπημένα διατροφικά και γευστικά πιάτα.
Τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ, μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλες και μικρές συσκευασίες, που ικανοποιούν τις μικρές και μεγάλες απαιτήσεις σας, για γνήσια gourmet ελληνική κουζίνα.
Η εμπειρία της ΚΑΛΛΟΝΗ στην παραδοσιακή τέχνη των αλιπάστων, των φιλέτων, των μαρινάτων κ.λ.π. μετράει πάνω από 50 χρόνια. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της άνθρωποι με πολύ μεράκι και αγάπη προσπαθούν να δημιουργούν νέες γεύσεις, προσαρμοσμένες στις καινούργιες διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών. Κρατούν σαν βάση τα παραδοσιακά προϊόντα και εμπλουτίζουν την γκάμα τους με νέα προϊόντα, έτσι ώστε να μπορεί η νοικοκυρά, ανά πάσα στιγμή να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας είτε συνοδεύοντας τα λαδερά, είτε φτιάχνοντας διάφορες ποικιλίες ψαρομεζέδων, αλλά και να παρασκευάζει εύκολα και γρήγορα ολοκληρωμένα πιάτα.
Μυρωδάτες αντσούγιες, σαρδέλλες και κολιοί, γευστικά φιλέτα αλιπάστων ψαριών, χυμώδη φιλέτα καπνιστών καθώς και τα μαρινάτα φιλέτα γαύρου, σαρδέλλας και ρέγγας με την ελαφριά ντελικάτη γεύση τους γίνονται αφορμή για παρεϊστικες βραδιές και μοναδικές ουζοκατανύξεις.
Με την ίδια ευκολία που μπορείτε να ανοίξετε μια συσκευασία και να απολαύσετε ένα τέλειο ορεκτικό, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμα χορταστικά πιάτα.

Ο τέλειος ουζομεζές
Λίγο λάδι και μερικές σταγόνες λεμόνι, είναι αρκετά για να απολαύσετε την ελαφριά, λεπτή και ντελικάτη γεύση των Φιλέτων Γαύρου Μαρινάτου, καθώς και τα Φιλετάκια Καπνιστού Βακαλάου. Όσοι προτιμούν τις πιο έντονες γεύσεις, μπορούν να προσθέσουν στα Μαρινάτα Φιλέτα ψιλοκομμένο σκόρδο.

Νόστιμα ορεκτικά
Επάνω σε ψωμάκια αλειμμένα με μαγιονέζα και γαρνιρισμένα με λαχανικά της αρεσκείας σας, τόσο τα Φιλέτα Μαρινάτων Ψαριών, όσο και τα Φιλετάκια Καπνιστού Βακαλάου, γίνονται νόστιμα καναπεδάκια για ένα επίσημο τραπέζι, ή ακόμα πολύ ορεκτικά σάντουιτς.

Μια χορταστική σαλάτα
Για να απολαύσετε ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα αρκεί να ανακατέψετε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, λεπτές φέτες φρέσκα μανιτάρια, καλαμπόκι, κόκκινα ραπανάκια, να προσθέσετε φιλετάκια Καπνιστού Βακαλάου, Ρέγγας, Αντσούγιας ή Φιλετάκια Σκουμπριού Ριγανάτου και να περιχύσετε με μπόλικο λαδολέμονο.

Η ΚΑΛΛΟΝΗ διαθέτει στην γκάμα της, την Ελιά Θάσου Θρούμπα.
Ο 2ος διαγωνισμός ελληνικής επιτραπέζιας Ελιάς (Agro Quality Festival) βράβευσε την Ελιά Θάσου Θρούμπα Καλλονή με το Χάλκινο Βραβείο Γεύσης.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΑΛΙΠΑΣΤΑ
ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ – ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ – ΚΟΛΙΟΙ
Anjouges fileto vazo 2 copy
Αφαιρείτε το αλάτι ξεπλένοντας με άφθονο νερό. Σερβίρονται με λάδι και ξύδι. Από τον κολιό, πρέπει να αφαιρεθεί το δέρμα και το κόκαλο και να γίνει κομματάκια πριν σερβιριστεί.
ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Από την στιγμή που ένα δοχείο θα ανοιχθεί και μέχρι να καταναλωθεί όλο το περιεχόμενο του , θα πρέπει να διατηρείται σε υγρή κατάσταση, προσθέτοντας συχνά λίγο αλατόνερο, για να αποφευχθεί η αφυδάτωση και το κιτρίνισμα των ψαριών.

ΦΙΛΕΤΑ
ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ – ΣΑΡΔΕΛΛΑΣ – ΣΚΟΥΜΠΡΙΟΥ – ΡΕΓΓΑΣ – ΛΑΚΕΡΔΑΣ – ΤΣΙΡΟΣΑΛΑΤΑΣ – ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΒΑΚΑΛΑΟΥ – ΟΥΖΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ -ΦΙΛΕΤΑ (ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΙΣΙΕΣ & ΡΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ – ΣΑΡΔΕΛΕΣ)
Vakalaos kapnistos

Η εταιρία Καλλονή, από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, ξεχωρίζει για την ποικιλία αλλά και για την ποιότητα των προϊόντων της. Τα καπνιστά φιλέτα ψαριών, δίχως χημικά συντηρητικά και πρόσθετα, με τη γεμάτη γεύση τους και το μοναδικό άρωμά τους ξεχωρίζουν και αποτελούν ιδανική επιλογή για ορεκτικά και σαλάτες. Λίγο λάδι και λεμόνι αρκούν για να αναδείξουν τη γεύση τους, ενώ οι πιο δημιουργικοί μπορούν να πειραματιστούν με συνδυασμούς και προτάσεις που εκπλήσσουν. Η γκάμα των καπνιστών προϊόντων περιλαμβάνει ρέγγα, σκουμπρί, φιλετάκια καπνιστού βακαλάου και πέστροφα και διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες και ποσότητες για κάθε χρήση.
Όλα τα φιλέτα ψαριών (καπνιστά – μαρινάτα κ.λ.π) έχουν το προβάδισμα έναντι των παραδοσιακών αλιπάστων. Εκτός από τα χύμα προϊόντα ψυγείου, υπάρχουν και οι συσκευασίες ραφιού οι οποίες είναι μικρές και εύχρηστες διευκολύνοντας τις νοικοκυρές να διαχειριστούν εύκολα και γρήγορα το προϊόν, δίχως καμία διαδικασία προετοιμασίας.

ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΙΛΕΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βασική προϋπόθεση για την καλή συντήρηση των φιλέτων, εφόσον ανοιχθεί η κάθε συσκευασία, είναι να καλύπτονται πάντοτε από φυτικό λάδι. Έτσι αποφεύγεται η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προϊόντος αρχικά στη όψη και αργότερα στην γεύση.

Αντσούγια Φιλέτο
Anjouges fileto skafaki
Οι αντσούγιες φιλέτο με το μοναδικό άρωμα και την απίστευτη νοστιμιά, παρασκευάζονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΚΑΛΛΟΝΗ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, δίχως χημικά συντηρητικά. Ιδανικός ψαρομεζές, είναι πρόκληση και αφορμή για ουζοσυνάξεις και όχι μόνο. Μια μακαρονάδα με φιλέτα αντσούγιας πολύ εύκολα και γρήγορα αναλαμβάνει να χορτάσει και να ευφράνει την οικογένεια και κάθε παρείστικη εισβολή. Επίσης, μπορείτε να ετοιμάσετε δροσερές σαλάτες, νόστιμα καναπεδάκια, χορταστικά ορεκτικά, με υλικά, που ούτως ή άλλως υπάρχουν σε κάθε σπιτικό, όπως ψωμί, ντομάτα, λάδι, ρίγανη κ.λ.π.

ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ ρολέ με κάπαρη
Το μοναδικό άγριο λουλούδι της κάπαρης πρέπει να συλλεχθεί πριν ανθίσει πολύ. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δέσει αρμονικά με τα τρυφερά φιλέτα αντσούγιας . Λάδι και ξύδι για συμπλήρωμα και έχουμε μια ολοκληρωμένη σαλάτα. Σε πρακτικές διαφανείς ατομικές συσκευασίες των 150 γρ., αλλά και σε μεγαλύτερες για πώληση χύμα

Σερβίρονται με λάδι και ξύδι η λεμόνι, συνοδεύοντας τα όσπρια, τα λαχανικά κ.λ.π.. Επίσης χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αρκετών φαγητών όπως μακαρονάδες, πίτσες καθώς και ορεκτικών όπως καναπεδάκια, βολοβάν, διάφορες σαλάτες κ.λ.π.

ΣΚΟΥΜΠΡΙΑ (ΡΙΓΑΝΑΤΟ – ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ – ΦΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΔΕΡΜΑ), ΛΑΚΕΡΔΑ, ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΒΑΚΑΛΑΟΥ – ΟΥΖΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ).
Σερβίρονται με ελάχιστο λάδι και σταγόνες λεμονιού, ενώ ροδέλες από κρεμμύδι δένουν τέλεια στη γεύση.

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΦΕΤΑ δίχως δέρμα
Skoubri kapnisto vacuum
Από τα πλέον νόστιμα και θρεπτικά ψάρια το σκουμπρί, γίνεται λαχταριστό από την πρώτη ματιά με την χυμώδη σάρκα του. Η αεροστεγής συσκευασία, το διάφανο σκαφάκι των 150, 800, 1,700 εγγυάται την διατήρηση των φυσικών χυμών και της υψηλής διατροφικής αξίας του σκουμπριού (ιώδιο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες A & D πρωτεϊνες. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμονιού, έχετε αμέσως ένα τέλειο ψαρομεζέ

ΛΑΚΕΡΔΑ ΦΙΛΕΤΟ
Lakerda fileto
Ένας ακόμη γευστικός ψαρομεζές από την ΚΑΛΛΟΝΗ. Μια ορεκτική πρόταση με την παραδοσιακή φροντίδα της Καλλονής, πάντα χωρίς χημικά συντηρητικά και πρόσθετα. Διατίθεται σε αεροστεγή συσκευασία στο διάφανο πλαστικό σκαφάκι που διατηρεί ακέραιο το άρωμα και την γεύση της, έτοιμη για χρήση, σε συσκευασίες των 150, 800 και 1700 γρ. Συνοδεύει ιδανικά το ούζο, ενώ ενδείκνυται για πρωτότυπους συνδυασμούς σε σαλάτες πράσινες και μη, ζυμαρικά και αυτοσχέδια ρυζότο.

ΟΥΖΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ
Ουζονοστιμιές σε φυτικό λάδι, μίξεις πρωτότυπες και ορεκτικές δίχως χημικά συντηρητικά και πρόσθετα. Το απολαυστικό αυτό θαλασσινό κοκτέηλ αποτελείται από τρυφερά φιλετάκια καπνιστής ρέγγας και σκουμπριού ανακατεμένα με κομματάκια τουρσί. Η αεροστεγής εύχρηστη συσκευασία, το διάφανο σκαφάκι των 150, 800, 1,700 γρ, εγγυάται την διατήρηση των φυσικών χυμών και της υψηλής διατροφικής αξίας της ρέγγας και του σκουμπριού (ιώδιο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες A & D, πρωτεϊνες.

Φιλετάκια καπνιστού βακαλάου Καλλονή
Η Καλλονή προτείνει γευστικά φιλετάκια καπνιστού βακαλάου. Ένα εκλεπτυσμένο ορεκτικό με φίνα γεύση, που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν το καλό φαγητό. Πρόκειται για μια απολύτως νόστιμη πρόταση χωρίς χημικά συντηρητικά και πρόσθετα, πάντα με την παραδοσιακή φροντίδα της «ΚΑΛΛΟΝΗΣ». Προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμονιού, έχετε αμέσως ένα τέλειο ψαρομεζέ για το ουζάκι σας. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα φιλετάκια καπνιστού βακαλάου, μπορείτε να δώσετε γεύση από θάλασσα στα σπαγγέτι, να μετατρέψετε σε πλήρη γεύματα τις σαλάτες και τέλος πάντων να τα χρησιμοποιήσετε όπου σας οδηγήσει η όρεξη και η φαντασία σας.

ΜΑΡΙΝΑΤΑ
ΓΑΥΡΟΣ – ΣΑΡΔΕΛΛΑ – ΡΕΓΓΑ
Σειρά προϊόντων που έγινε αμέσως αποδεκτή από το καταναλωτικό κοινό και χαρακτηρίζεται για την ελαφριά και ντελικάτη γεύση τους και το φίνο άρωμα του μαριναρίσματος.Προκλητικά εύγευστα και τρυφερά τα μαρινάτα φιλέτα ψαριών ΚΑΛΛΟΝΗ. Γαύρος, σαρδέλλλα και ρέγγα μαρινάτη. Τρεις διαφορετικές γεύσεις για να διαλέξετε αυτή που μιλάει στη γλώσσα σας καλύτερα. Σε διαφανείς αεροστεγείς συσκευασίες των 150, 800, 1,700 γρ ή σε γυάλινο βάζο των 200 γρ. Όποια συσκευασία και αν προτιμήσετε , θα απολαύσετε το μοναδικό άρωμα του μαριναρίσματος και την λεπτή γεύση των μαρινάτων φιλέτων. Πλούσια σε βιταμίνες Α και D, ιώδιο, φώσφορο καθώς και ωφέλιμα Ω3 λιπαρά οξέα. Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και απολαύστε ένα τέλειο ουζομεζέ.
Τα ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΥΡΟΥ σε συνδυασμό με άλλα θαλασσινά αποτελούν τέλειο ουζομεζέ. Επάνω σε ψωμάκια αλειμμένα με μαγιονέζα και γαρνιρισμένα με λαχανικά της αρεσκείας σας, γίνονται νόστιμα καναπεδάκια για ένα επίσημο τραπέζι, ενώ πολύ εύκολα, μπορούν να γίνουν πολύ ορεκτικά σάντουιτς. Εάν βέβαια θέλετε να απολαύσετε ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα, αρκεί να ανακατέψετε μαρούλι, ρόκα, κάπαρη, κόκκινες και πράσινες πιπεριές με λαδολέμονο και να προσθέσετε αρκετά ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΟΥ.
Λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο λάδι είναι αρκετά για να απολαύσετε την ελαφριά και ντελικάτη γεύση των μαρινάτων. Εάν επιθυμείτε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο.

ΤΣΙΡΟΣΑΛΑΤΑ
Η τσιροσαλάτα γίνεται από τσιρόνια (μικρά, άπαχα σκουμπριά). Ο τρόπος παραγωγής συνδυάζει την παραδοσιακή συνταγή με την υψηλή τεχνολογία. Αποτέλεσμα, η πεντανόστιμη τσιροσαλάτα, πεντανόστιμη και θρεπτική, με υψηλή διατροφική και βιολογική αξία, πλούσια σε ιώδιο, φώσφορο, ασβέστιο και με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα.
Οι λάτρεις της καλής παρέας και του ούζου, μπορούν να απολαύσουν την τσιροσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξύδι και φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο. Εάν βέβαια συνοδεύσετε τα όσπρια και τα λαδερά, θα προσθέσετε γεύση στο καθημερινό σας τραπέζι.
Σερβίρεται με λάδι και ξύδι, ενώ προσθέτοντας φρέσκο άνηθο, αναδεικνύεται ιδιαίτερα η γεύση της.

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΦΙΛΕΤΟ
Σερβίρεται με λίγες σταγόνες λεμόνι, ενώ η προσθήκη της σε μακαρονάδες, σαλάτες, ορεκτικά κ.λ.π δίνει τέλεια αποτελέσματα.

ΡΕΓΓΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΦΙΛΕΤΟ
Σερβίρεται με λάδι και λίγες σταγόνες λεμονιού.

ΡΕΓΓΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
Regga kapnisti vacuum
1) Εάν επιθυμείτε φέρνετε σε επαφή τη ρέγγα με φλόγα απ’όλες τις πλευρές.Αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκκαλα, την κόβετε κομματάκια και την σερβίρετε με λάδι, λεμόνι και κρεμύδι ξερό.
2) α)Οδηγίες προετοιμασίας: Θερμαίνετε σε φλόγα και τις δύο πλευρές του ψαριού μέχρι το δέρμα του να αφαιρείται εύκολα.β) Αφαιρείτε το δέρμα. γ) Κόβετε το ψάρι σε κομμάτια και αφαιρείτε τα κόκκαλα. γ) Σερβίρετε με λεμόνι ή / και λάδι.

ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑ
Πρόκειται για θαλασσινό προϊόν και όχι απομίμηση καβουριού, παστεριωμένο, το οποίο αποτελεί υγιεινή επιλογή διατροφής, όχι μόνο κατά την περίοδο των νηστειών, αλλά καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. Τέλος είναι ένα προϊόν έτοιμο προς χρήση, δίχως να απαιτείται καμία απολύτως επεξεργασία (πλύσιμο-καθάρισμα κ.λ.π)
Με λαδολέμονο ή μαγιονέζα γίνεται τέλεια καβουροσαλάτα, ενώ είναι ιδανική για γαριδομακαρονάδες.

ΤΑΡΑΜΑΣ
Χτυπάτε μία κουταλιά σούπας ταραμοπολτό με μισό λεμόνι για να σπάσουν καλά τα αυγά και να απορροφήσουν περισσότερο λάδι και λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτετε την ψίχα από δύο φέτες ψωμί προηγούμενης ημέρας,μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο και συνεχίζετε προσθέτοντας εναλλάξ λάδι και λεμόνι λίγο-λίγο για να μην κόψει ο ταραμάς, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή γεύση και εμφάνιση.

ΥΓΡΑΛΑΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ
Τεμαχίστε το ψάρι σε κομμάτια. Αφαιρέστε τα πολλά αλάτια, βάζοντάς τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάλτε τα σε άφθονο κρύο νερό για 24 περίπου ώρες, ανανεώνοντας συχνά το νερό, και μετά αφαιρέστε το δέρμα. Η αφαίρεση του δέρματος γίνεται ευκολότερα μετά το ξαλμύρισμα, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος να ξαλμυρισθεί το ψάρι εφόσον υπάρχει το δέρμα. Ο χρόνος ξαλμυρίσματος του βακαλάου εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού.Ο ξαλμυρισμένος βακαλάος μπορεί να φυλαχτεί στην κατάψυξη. Ο πλέον παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος είναι: τηγανητός με σκορδαλιά, πλακί, με πατάτες στο φούρνο κ.λ.π..

Όλα τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ φεύγουν από το τμήμα ποιοτικού ελέγχου του εργοστασίου σε άριστη κατάσταση και μέχρι να καταναλωθούν πρέπει να τηρούνται όλες οι ανωτέρω οδηγίες, καθώς και οι ενδείξεις που αναγράφονται επάνω στις συσκευασίες.

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *