προορισμός…γεύση!

Η οικογένεια Αβραμίδη καλλιεργεί τα κτήματα της στο Φιλώτα του ν. Φλώρινας από το 1940. Το 2015, ο Χρήστος, έχοντας αποφασίσει από καιρό ότι θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια των παππούδων του, δοκιμάζει μια νέα καλλιέργεια για τα δεδομένα της περιοχής, το αράπικο φιστίκι και ξεκινάει αμέσως τη σπορά στα κτήματα του.
Έφτασε ο Οκτώβρης, και είναι η ώρα να μαζέψει την παραγωγή του. Δίχως μηχανήματα, δίχως εμπειρία, ξεκινά να ξεριζώνει τις φιστικιές με τα χέρια. Έπειτα πρέπει να ξεχωρίσει το βλαστό από τη ρίζα και να σακιάσει. Πάλι με τα χέρια.
Μάζεψε 50 τσουβάλια με καρπούς. «Και τώρα τι να τα κάνω;» αναφώνησε. «Ας ψήσω μερικά να δω τι έφτιαξα» λέει. Βγαίνει το ταψί από το φούρνο ζεστό. Εκεί βρίσκεται όλη η οικογένεια μαζί με μερικούς γείτονες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να αγοράσουν τα ψημένα φιστίκια.
Ήρθε ο Φεβρουάριος και είχε τελειώσει όλη παραγωγή του!
Σήμερα έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο επεξεργασίας και μεταποίησης του αράπικου φιστικιού που καλλιεργεί, με κύρια παραγωγική δραστηριότητα το παστέλι και τη μπάρα, ενώ ταυτόχρονα παρασκευάζει μοναδικά γλυκίσματα με βάση το φιστικοβούτυρο.
Μακεδονικό Φιστίκι
Αβραμίδης Δημ. Χρήστος
Φιλώτας
Τηλ: 6982486979 & 2463041591
Μακεδονικό Φυστίκι Φιλώτας

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *