προορισμός…γεύση!

Κάθε φορά που επισκέπτομαι έναν τόπο έχω καθιερώσει μια ξενάγηση στις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διατροφής. Εκτός από τα εστιατόρια, ψάχνω να βρω τα ιδιαίτερα, τοπικά προϊόντα που παράγουν συνήθως, μικρές οικοτεχνίες.
Στην αγαπημένη μου Κρήτη έχω βρει εξαιρετικά προϊόντα και ανάμεσά τους ανακάλυψα το «Εύβοτρυ».
moustalevria pasteli-petimeziΤο Εύβοτρυ είναι μια νεοφυής επιχείρηση που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της. Εχει έδρα της το χωριό Καββούσι Λασιθίου Κρήτης.
|Η ιδιαιτερότητα της είναι η παραγωγή προϊόντων που έχουν βάση το σταφύλι και τα παράγωγα του:
Πετιμέζι, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, παστέλια, μπάρες δημητριακών,  μουσταλευριά φρέσκια και αποξηραμένη σε διάφορες γεύσεις, λουκούμια και μπισκότα σε διάφορες εκδοχές.
bares koulourakia Τα περισσότερα προϊόντα διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά έχουν σαν γλυκαντική τους ουσία το πετιμέζι. Επίσης δεν περιέχουν συντηρητικά και χημικά πρόσθετα.
Είναι φτιαγμένα με παρθένο ελαιόλαδο της ντόπιας συγκομιδής και ξεχωρίζουν για την ποιότητα των πρώτων υλών καθώς  έχουν παραχθεί με πρωτογενή υλικά.
marmelada Retseli
Για το Εύβοτρυ η υπεροχή ενός προϊόντος έγκειται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στη θρεπτική αξία που αυτό παράγει ώστε να δημιουργεί προϊόντα που θα σέβονται τον καταναλωτή και θα έχουν ιδιαίτερη απήχηση.
Τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες ακόμα και σε ατομικές.
1atomikesΗ επιχείρηση λειτουργεί με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές στη διαδικασία παραγωγής και έχει πιστοποίηση κατά ΙSO 22000. Από φέτος έχει λάβει Πιστοποίηση Βιολογικής Παραγωγής και διαθέτει και Βιολογικά Προϊόντα.
http://www.evotry.gr
koutaliou louk

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *