Οι μπανάνες είναι γλυκές, νόστιμες και συνδυάζονται εύκολα με άλλα φρούτα σε γλυκά για παράδειγμα ή σε φρουτοσαλάτες. Από την άλλη πλευρά όμως, τείνουν να μαυρίζουν πολύ γρήγορα και χάνουμε έτσι την όρεξη που είχαμε βλέποντας τις μαύρες. Και έτσι τις αφήνουμε για μέρες στη πιατέλα με τα φρούτα και στο τέλος μαυρίζει για τα καλά και τη πετάμε. Επιλέγουμε τότε άλλο φρούτο.
Για να διατηρήσετε το κίτρινο χρώμα της μπανάνας και να μη μαυρίσει , δοκιμάστε το εξής:
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες σας, ραντίστε τες με λίγο λεμόνι, τυλίξτε τις σε διάφανη μεμβράνη και στη συνέχεια τοποθετήστε τις στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρήσουν το χρώμα τους και τη φρεσκάδα τους.
Flavorful