προορισμός…γεύση!

Όταν κλείσει το μωρό σας 12 μήνες ζωής, ξεκινάτε σιγά σιγά και αλλάζετε τη διατροφή του. Μπορείτε πλέον να του δώσετε ψάρι, κρέας, αυγά, μαλακά τυριά ή ώριμα φρούτα, σε μικρά κομματάκια, αλλάζοντας έτσι, το μενού του. Και αν έχουν εμφανιστεί και οι πρώτες κυνόδοντες , δώστε του την ευκαιρία να δοκιμάσει τα ωμά λαχανικά (καρότα, αγγούρι, ξεφλουδισμένη ντομάτα, μαρούλι) που θα το βοηθήσουν έτσι να μπει στη διαδικασία του μασήματος.

Πουρές κοτόπουλο με φασολάκια
Προετοιμασία: 15´
Μαγείρεμα: 25´
Για 1 μερίδα
Υλικά
1 πατάτα (περίπου 100 γρ.)
150 γρ. φρέσκα φασολάκια
25 γρ. κοτόπουλο
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
30 ml γάλα
Διαδικασία
Πλένετε και ξεφλουδίζετε καλά τη πατάτα και την κόβετε μικρά κομματάκια. Καθαρίζετε αφαιρώντας τις ίνες από τα φασολάκια και τα κόβετε σε κομματάκια. Μαγειρέψτε τα στον ατμό για 20 λεπτά. Βάλτε τα φασολάκια, την πατάτα και το γάλα στο μούλτι και πολτοποιήστε τα. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε την διαδικασία με ένα πηρούνι ώστε ο πουρές να μην έχει την υφή κρέμας αλλά να έχει πολύ μικρά κομματάκια.
Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκίτσες και μαγειρέψτε τες σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τον πουρέ λαχανικών με τα τηγανισμένα μικρά κομματάκια κοτόπουλου.

Πουρές από κόκκινη κολοκύθα
Προετοιμασία: 5´
Μαγείρεμα: 20´
Για 1 μερίδα
Υλικά

250 γρ. κόκκινη κολοκύθα κάρι
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τυρί κρέμα
1 πρέζα κουρκουμά
Διαδικασία
Κόβετε την κόκκινη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτετε τον κουρκουμά και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Βάζετε τα βρασμένα κομμάτια στο μούλτι ή στο πρες πουρέ, προσθέτετε λίγο από το νερό που βράσατε την κολοκύθα και πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.

Κρέμα αβοκάντο με ζαμπόν
Προετοιμασία: 5´
Για 1 μερίδα
Υλικά

½ ώριμο αβοκάντο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τυρί κρέμα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο (μόνο το λευκό, τρυφερό μέρος)
1 λεπτή φέτα ζαμπόν βραστό από ωμοπλάτη
Διαδικασία
Βγάζετε τη σάρκα του αβοκάντο και την ρίχνετε σε ένα μούλτι. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, το τυρί κρέμα και τη φέτα ζαμπόν και πολτοποιείτε.

Κρέμα σπανάκι-αμύγδαλο
Προετοιμασία: 5´
Μαγείρεμα: 10´
Για 1 μερίδα
Υλικά

200 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σκόνη ωμού αμυγδάλου
λίγο γάλα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Ρίχνετε το σπανάκι στο μούλτι, προσθέτετε τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε.
Σερβίρετε με κάποιο ψιλοκομμένο πουλερικό, σοτέ.

Smoothie μπανάνα-μάνγκο
Προετοιμασία: 5´
Για 1 μερίδα
Υλικά

½ ώριμη μπανάνα
40 γρ. φρέσκο μάνγκο
100 γρ φρέσκο τυρί cottage
50 ml γάλα
1 πρέζα κανέλα
Διαδικασία

Καθαρίζετε τη μπανάνα και το μάνγκο και κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα, προσθέτετε το τυρί και την κανέλα. Βάζετε σε λειτουργία το μπλέντερ και προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. Αν το θέλετε πιο ρευστό απ’ ότι σας προτείνω, προσθέστε περισσότερο γάλα.

©Ντίνα Νικολάου

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *