Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΔΟΣ | 7/9 – 27-29/9 – 2/10| «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: 30 ΑΙΩΝΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

ΡΟΔΟΣ | 7/9 – 27-29/9 – 2/10| «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: 30 ΑΙΩΝΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Οι καλύτεροι chef δημιουργούν σύγχρονα πιάτα με έμπνευση από την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική παράδοση σε 5 υψηλού επιπέδου dinners de gala, στην Ρόδο, στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου και στις  2 Οκτωβρίου (ολοκληρώθηκαν ήδη επιτυχώς τα προγραμματισμένα δείπνα για τις 2 και 9 Αυγούστου).
Με βάση την απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.ΑΙ.), η οποία αποτελείται από τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ανακηρύχθηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και καλείται να εκφράσει και να αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτήν την πτυχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η ελληνική κουζίνα και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα στα οποία στηρίζεται, αναγνωρίζονται επίσημα για την ποιότητα και την πολιτιστική τους διάσταση από ένα ευρωπαϊκό οργανισμό, χάρη στις προσπάθειες της Π.Ν.ΑΙ., του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και των στελεχών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που τιμούν και αναδεικνύουν αυτήν την διάκριση εντάσσεται και η διοργάνωση από το «Αθηνόραμα» (Δέσμη Εκδοτική) με την υποστήριξη της Π.Ν.ΑΙ. και πέντε εμβληματικών ξενοδοχείων της Ρόδου, μιας σειράς γαστρονομικών δείπνων υψηλού αισθητικού και γευστικού επιπέδου. Στόχος είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση της νοτιοαιγαιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Τα δείπνα αυτά σηματοδοτούν ταυτόχρονα την δημιουργία ενός νέου θεσμού, ο οποίος παράλληλα και με άλλες ενέργειες, επωμίζεται, στο βαθμό που του αναλογεί, το βαρύ έργο της ανάπτυξης της ελληνικής κουζίνας και ιδιαίτερα της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου. Η γαστρονομία του τόπου είναι ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας που αξίζει να διασωθεί, να προβληθεί και να αποτελέσει βάση, ερέθισμα και πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς εστιάτορες και chefs. Αυτό ακριβώς υπηρετεί και η οργάνωση των θεματικών δείπνων προς το παρόν στη Ρόδο, αλλά στο μέλλον και σε περισσότερα νησιά της Π.Ν.ΑΙ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο site της διοργάνωσης.

Πηγή: LIVE to TRAVEL and TASTE