Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι από τα κατεξοχήν μυρωδικά στα κινέζικα τηγανίσματα stir-fry μιας και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Ψιλοκομμένο είναι εξαιρετικό στις περισσότερες μαρουλοσαλάτες αλλά εμένα μου αρέσει και σαν συνοδευτικό ή διακοσμητικό σε πολλά πιάτα με κρέας. 

ΒΗΜΑ – 1: Πρώτα κόβω και πετάω τη ρίζα (τα γένια) από κάθε κρεμμυδάκι, με μια λοξή τομή που κάνω με κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια αφαιρώ τις βρώμικες εξωτερικές φλούδες τους, τα πλένω και τα σκουπίζω καλά.
ΒΗΜΑ – 2:
Ενας τρόπος είναι να κόψω πρώτα τα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σαλάτα, ή να κόψω αρχικά σε μέτρια κομμάτια και μετά σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν). Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός να μαγειρέψω το κρεμμυδάκι μαζί με άλλα λαχανικά.
ΒΗΜΑ – 3:
Συχνά το κόβω σε λοξά, μέτρια κομμάτια. Μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια που κόβονται έτσι είναι ιδανικά για σοτάρισμα, πριν μπουν τα υπόλοιπα υλικά.


Related Posts

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.