Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι από τα κατεξοχήν μυρωδικά στα κινέζικα τηγανίσματα stir-fry μιας και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Ψιλοκομμένο είναι εξαιρετικό στις περισσότερες μαρουλοσαλάτες αλλά εμένα μου αρέσει και σαν συνοδευτικό ή διακοσμητικό σε πολλά πιάτα με κρέας. 

ΒΗΜΑ – 1: Πρώτα κόβω και πετάω τη ρίζα (τα γένια) από κάθε κρεμμυδάκι, με μια λοξή τομή που κάνω με κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια αφαιρώ τις βρώμικες εξωτερικές φλούδες τους, τα πλένω και τα σκουπίζω καλά.
ΒΗΜΑ – 2:
Ενας τρόπος είναι να κόψω πρώτα τα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σαλάτα, ή να κόψω αρχικά σε μέτρια κομμάτια και μετά σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν). Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός να μαγειρέψω το κρεμμυδάκι μαζί με άλλα λαχανικά.
ΒΗΜΑ – 3:
Συχνά το κόβω σε λοξά, μέτρια κομμάτια. Μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια που κόβονται έτσι είναι ιδανικά για σοτάρισμα, πριν μπουν τα υπόλοιπα υλικά.


Related Posts

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε το χυμό λεμονιού μόνο στο φαγητό ή στις λεμονάδες. Πράγματι, το λεμόνι έχει πολλά οφέλη και ενδιαφέρουσες ιδιότητες που αν το πίνετε καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Εγώ σας έχω 15 πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε […]Subscribe