Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς καραμελώνουμε τα κρεμμύδια

Πώς καραμελώνουμε τα κρεμμύδια

Είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα και τα burger, αλλά όχι μόνο… Δίνουν γεύση και χρώμα στις σούπες αλλά και στις πράσινες σαλάτες. Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετή ποσότητα και να τα φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε 4-5 μεγάλα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, και αρχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλει αρκετή υπομονή γιατί αυτό θα κρατήσει περίπου 30 λεπτά. Όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Σβήνουμε με ½ φλιτζάνι ξύδι βαλσαμικό και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.


Related Posts

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι οι γονείς τρέχουν να προλάβουν το χρόνο. Τετράδια, μολύβια, χάρακες γίνονται οι πρωταγωνιστές των ημερών. Το κολατσιό στο σχολείο είναι ένας «πονοκέφαλος». Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους. Εγώ σας […]

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]