Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά των γάλλων αλλά και των ελλήνων. Είτε σε πουρέ, βραστές, τηγανητές ή στο φούρνο, είναι το αγαπημένο συνοδευτικό όλων μας και δεν σας κρύβω πως αρέσει να τις τρώμε σε όλες τις μορφές πολλές φορές την εβδομάδα!
Μέχρι όμως να βρεθεί στο πιάτο μας, υπάρχει η διαδικασία του ξεφλουδίσματος… που δεν αρέσει σε κανέναν! Και πιστεύω πως εκεί που δυσκολευόμαστε περισσότερο είναι στις βραστές πατάτες. Δεν ξέρουμε πως να τις πιάσουμε για να μη καούμε. Με λίγα λόγια γίνεται ένας εφιάλτης!
Τέρμα όμως όλα αυτά, από δω και πέρα θα ακούτε ξεφλούδισμα πατάτας και θα σας φαίνεται παιχνιδάκι!
Το κόλπο αυτό δεν απαιτεί να έχετε κάτι περίεργο ή περίπλοκο στη κουζίνα σας. Απλά θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι και μια σαλατιέρα που θα έχετε γεμίσει με πολύ κρύο νερό (ή αν θέλετε κρύο νερό με παγάκια). Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις πατάτες σας σε λίγα δευτερόλεπτα, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1. Πριν βάλετε τις πατάτες να βράσουν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μια μικρή (όχι πολύ βαθιά) εγκοπή στη μέση της πατάτας κάνοντας το γύρω της.
2. Στη συνέχεια, βάλτε τις πατάτες να βράσουν κανονικά στη κατσαρόλα.
3. Μόλις βράσουν, αδειάστε αμέσως το ζεστό νερό από τη κατσαρόλα και βάλτε τις πατάτες απευθείας στη σαλατιέρα που έχετε το κρύο νερό και παγάκια για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
4. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, βγάλτε τις πατάτες από το κρύο νερό. Και εκεί, θα δείτε το μαγικό να συμβαίνει! Χάρη στο φαινόμενο του ζεστού/κρύου, η φλούδα θα φύγει σχεδόν μόνη της, απλά θα πρέπει να πάρετε  προσεκτικά μια-μια πατάτα στο χέρι και να τραβήξετε ελαφρά τη φλούδα από τη μια άκρη στη άλλη. Έτοιμες!!


Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή που μοσχοβολάει πορτοκάλι. Το όξινο πορτοκάλι κάνει το κοτόπουλο απίστευτα τρυφερό και τις πατατούλες πεντανόστιμες!

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.



Subscribe