Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

Αχ! αυτό το βούτυρο… μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια όταν η μητέρα μου, μας έφτιαχνε για πρωινό, ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα. Ιδανικό για πρωινό ή για σνακ για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας! Απαραίτητο υλικό στη ζαχαροπλαστική αφού κάνει τα γλυκά μας πιο νόστιμα.
Το βουτυράκι μας λοιπόν, πιθανολογείται ότι το χρωστάμε στους Βαβυλώνιους, που το πρωτοπαρασκεύασαν πριν από 5.000 χρόνια.
Έχετε πότε σκεφτεί πως το διατηρούμε;

Σε θερμοκρασία δωματίου
Σίγουρα αυτό θα το γνωρίζετε, αφού σε πολλές συνταγές θέλουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή όμως… Δεν μπορεί να το κρατήσετε εκτός ψυγείου, για απεριόριστο χρόνο. Το χειμώνα μπορείτε να το διατηρήσετε για 2-3 ημέρες σε θήκη βουτύρου, ενώ το καλοκαίρι, μόνο για 1 ημέρα.

Στο ψυγείο
Είναι η πιο συνηθισμένη «θέση» του, όπως άλλωστε το βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ. Να το έχετε πάντα στη συσκευασία του, μακριά από τον ήλιο και τον αέρα. Μη το κόβετε με τη συσκευασία του διότι θα σκιστεί και δεν θα διατηρηθεί καλά. Το βούτυρο τότε είναι πιο πιθανό να έρθει σε επαφή με το φως και με τον αέρα και θα χαλάσει έτσι πιο εύκολα.
Τώρα αν το έχετε ανοίξει και το έχετε βάλει σε μια θήκη για βούτυρο, πρέπει να γνωρίζετε πως θα μπορεί να διατηρηθεί έως και τρεις βδομάδες. Μετά δεν θα έχει την ίδια γεύση. Για περισσότερη διάρκεια, μπορείτε να βάλετε από πάνω του λίγο αλουμινόχαρτο ή μια μεμβράνη.

Στην κατάψυξη
Αν σας τύχει να βρεθείτε με αρκετό βούτυρο στο σπίτι, μπορείτε να το διατηρήσετε και στην κατάψυξη. Είναι όμως απαραίτητο να το διατηρήσετε σωστά.. Αν το έχετε ανοίξει μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη τυλίγοντας το με αλουμινόχαρτο ή με μια μεμβράνη. Αν το βούτυρο είναι αλατισμένο, μπορείτε να το διατηρήσετε για 1 χρόνο, ενώ αν είναι μη αλατισμένο, μπορεί να μείνει στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.
Αν θελήσετε να το ξεπαγώσετε μπορείτε να το κάνετε σε θερμοκρασία δωματίου (όχι με πολύ ζέστη) σε 3-4 ώρες, ή μεταφέροντάς το στη συντήρηση του ψυγείου για 6-7 ώρες.
Μην χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσετε το βούτυρο, εκτός εάν το θέλετε αμέσως λιωμένο.


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe