Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Σπουδαία εφεύρεση ο φούρνος μικροκυμάτων. Είναι η ιδανική λύση για να ζεστάνουμε γρήγορα, να μαγειρέψουμε ή ακόμη και να ξεπαγώσουμε κάποιο κατεψυγμένο υλικό. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν «μπαίνουν» στα μικροκύματα… Ποια είναι αυτά; Για διαβάστε να ενημερωθείτε…

Το μήλο
Σε γενικές γραμμές όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποφεύγουμε να τα μαγειρεύουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Ειδικά το μήλο όμως, υπάρχει κίνδυνος να «εκραγεί»… Αν δεν θέλετε να καθαρίζετε για ώρες, το καλύτερο είναι να το καθαρίσετε, να το κόψετε σε μικρά κομμάτια και να το βάλετε σε ένα μπολ με λίγο νερό. Σκεπάστε το και ζεστάνετέ το για 30 δευτερόλεπτα.

Το τσίλι
Το τσίλι, αφού ζεσταθεί, απελευθερώνει μια χημική ουσία (την καψαϊκίνη ) που δίνει αυτή τη πικάντική γεύση. Αυτή η ουσία, μπορεί να εξαπλωθεί στον αέρα και όταν ανοίξετε την πόρτα του φούρνου μπορεί να σας «κάψει» τα μάτια. Και μετά… πολύ κλάμα!

Το αυγό
Πρέπει να μάθετε πως το ασπράδι και ο κρόκος είναι πρωτεΐνες που με τη θερμότητα διογκώνονται. Το κέλυφος του αυγού δεν είναι ικανό να σταματήσει την έκρηξη… και οι συνέπειες θα είναι τραγικές…

Η πατάτα
Η πατάτα ευτυχώς δεν προκαλεί εκρήξεις αλλά χρειάζεται μια διαφορετική διαχείριση. Αν θέλετε να τη μαγειρέψετε ωμή, θα πρέπει να καθαριστεί ή να πλυθεί καλά και να την βάλετε σε ένα αεροστεγές δοχείο με λίγο νερό. Αν πάλι είναι ήδη μαγειρεμένη καλά θα ήταν να αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων. Οι μαγειρεμένες πατάτες απελευθερώνουν τοξικές ουσίες που μπορεί να σας προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές.

Τα μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι από τα πιο ευαίσθητα λαχανικά και δεν αγαπούν την υγρασία που δημιουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων. Το καλύτερο είναι η δυνατή φωτιά στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα, χωρίς αλάτι και χωρίς υγρά.

Το κοτόπουλο
Το κοτόπουλο, και γενικά όλα τα κρέατα, δεν πρέπει να ζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων επειδή περιέχουν πολύ πρωτεΐνη. Αυτό επιταχύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και ταυτόχρονα αλλάζει η γεύση του εντελώς.

Τα μύδια
Τα μύδια, και γενικά όλα τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή, δεν πρέπει ποτέ να ζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Θα σας προκαλέσουν πόνο και πεπτικές διαταραχές. Προτιμήστε καλύτερα το τηγάνι και πάντα να τα τρώτε την ίδια μέρα.

Το σταφύλι
Όπως έγραψα και στο μήλο, καλό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά να μη τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα σταφύλια όμως, απαγορεύονται γιατί μπορεί να γίνουν βλαβερά. Αν ζεσταθούν, απελευθερώνουν ένα ιονισμένο αέριο που ονομάζεται “πλάσμα” το οποίο μπορεί να είναι τοξικό.

Τα έτοιμα φαγητά & οι κονσέρβες
Στις συσκευασίες των έτοιμων γευμάτων, υπάρχει συνήθως, ένα εικονίδιο που δείχνει ένα φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα μαγειρέψετε ή να τα ζεστάνετε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι, πρέπει να τρυπάτε ή να αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη για να αφήσετε τον αέρα να εισχωρήσει.
Οι κονσέρβες δεν μπορούν να μπουν απευθείας με τη μεταλλική τους συσκευασία γιατί θα δημιουργήσουν σπίθες. Θα πρέπει να ανοιχτούν και να αδειάσετε το περιεχόμενο σε ειδικό μπολ για φούρνο μικροκυμάτων.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.Subscribe