προορισμός…γεύση!

Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τους chef Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Πάνο Ιωαννίδη και Μάνο Σαρρή, την δημοσιογράφο-συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, τα επίσημα Οινοποιεία και Τυροκομεία της Πάρου, καθώς και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς και τυροκόμους, διοργανώνει το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 διημερίδα με τον τίτλο: «Οινικές Διαδρομές Παρίων»» – «Μετά τυρού διάλογοι». Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, μια διαδραστική δράση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της οινικής παραγωγής της Πάρου, την ανάδειξη του οινικού προϊόντος, αλλά και την καθιέρωσή του ανάμεσα στα κορυφαία ανά τον κόσμο! Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με έμφαση φέτος στο κεντρικό θέμα της διημερίδας, το παριανό τυρί:
-Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία, αλλά και τυροκομεία του νησιού, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού, αλλά και της τυροκομίας και της παραγωγής τυριού στην Πάρο, θα παρακολουθήσουν εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου από τον Γιώργο Καβάλλη, ομιλίες από οινολόγους και ειδικούς σχετικά με τα τυριά, ενώ θα πραγματοποιήσουν και γευστικές δομικές.
-Στο δεύτερο μέρος θα συμμετέχουν στον τρύγο και στο πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή ελληνικές συνταγών με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα, ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους chef και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση προϊόντων και  γευστικών συνδυασμών του παριανού κρασιού με το παριανό τυρί από τους οινοπαραγωγούς και τυροκόμους του νησιού. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι.
Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 (Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη) και 2284051402, 6945533328 (Ελευθερία Μπαρμπαρίγου).

Πηγή: LIVE to TRAVEL and TASTE

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *