destination taste!

Μαγγίρι… Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών

Μαγγίρι… Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών

Γενιές πολλές μεγάλωσε στην Κρήτη το Μαγγίρι
ζυμαρικών παράδοση που ο χρόνος δεν τη φθείρει.

Τo Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών “ΜΑΓΓΙΡΙ”, πιστό στην παράδοση, δημιουργήθηκε για να μας προσφέρει αγνά και ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές προσμίξεις, ζυμωμένα με αυγά ελευθέρας βοσκής και ολόφρεσκο πρόβειο γάλα από τοπικούς παραγωγούς.
Το Μαγγίρι ήταν το όνομα ενός παλιού κρητικού ζυμαρικού που μαγειρευόταν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Το μισό βραστό, το άλλο μισό τηγανητό και μετά όλο μαζί ανακατεμένο στο ζωμό του πρώτου. Σερβιριζόταν σαν πηχτή σούπα με μπόλικο τυρί από πάνω. 
Στόχος τους, είναι, προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και για το λόγο αυτό τα ζυμαρικά αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.
http://www.maggiri.gr

1536539_web 10310546_web 10314618_web DSC_0021-web DSC_0035-web


Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe