Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ LOUIS XIII

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ LOUIS XIII

ΤΗΙΝΚ A CENTURY AHEAD

Το LOUIS XIII ιδρύθηκε το 1874 από τον Paul Emile Rémy Martin. Aπο τότε, μέχρι σήμερα αποτελεί καθαρό αποτέλεσμα της ιδιοφυίας των δημιουργών του, των Cellar Masters.
Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής των γενιών των Cellar Masters. Από τη δημιουργία του, κάθε γενιά Cellar Master,  επιλέγει από τα κελάρια τα παλαιότερα και πολυτιμότερα eaux-de-vie για το LOUIS XIII. Έτσι, κάθε μπουκάλι αποτελεί επίτευγμα ζωής δυο και πλέον γενιών, Cellar Masters.
Σήμερα, o πέμπτος κατά σειρά Cellar Master, Baptiste Loiseau, διαλέγει τα καλύτερο eaux-de-vie, ως κληρονομιά στους διαδόχους του, του επόμενου αιώνα. Το LOUIS XIII είναι ένα εξαιρετικό blend με πάνω από 1.200 eaux-de-vie προερχόμενα, 100% από την περιοχή Grande Champagne.  Την πιο σημαντική, για την ποιότητα των αποσταγμάτων που προσφέρει, περιοχή του Cognac.
Η μητέρα φύση είναι στην καρδιά όσων εκτυλίσσονται στο Cognac: χωρίς την πλήρη ισορροπία και την τέχνη της δημιουργίας, οι καλύτεροι Cellar Masters ή οι αμπελώνες από μόνοι τους, δεν θα ήταν ικανοί να δώσουν το εξαιρετικό blend που συνθέτει κάθε LOUIS XIII φιάλη.

Το τελετουργικό της γεύσης
Παρατηρώντας τις κινήσεις του κάθε Cellar Master, καθώς αντλεί πολύτιμα δείγματα από τα πολύ παλιά βαρέλια tierçon, μπορεί να δηλώσει κανείς πως το τελετουργικό της γευστικής δοκιμής είναι μια μοναδική διαδικασία κατά  τη διάρκεια της οποίας, ο χρόνος σταματά.
Το LOUIS XIII το απολαμβάνει κανείς σε κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ σερβίρεται με μια ειδικά σχεδιασμένη πιπέτα, το παραδοσιακό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από τις γενιές των Cellar Masters για να δοκιμάσουν και να σερβίρουν το μοναδικό blend του LOUIS XII από τα tierçons.
Το LOUIS XIII χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρώματα, μύρου, μελιού, αποξηραμένων τριαντάφυλλων, δαμάσκηνου, αγιόκληματος, πούρου, δέρματος, σύκων και passion fruit.

Το μπουκάλι
Κάθε φιάλη LOUIS XIII είναι μοναδική. ‘Ένα απαράμιλλο έργο τέχνης από κρύσταλλο που απαιτεί τον τέλειο συγχρονισμό έντεκα διαφορετικών τεχνητών, που διαμορφώνουν το σχήμα της φιάλης και τοποθετούν με το χέρι τα εγχάρακτα διακοσμητικά από χρυσό 20 καρατίων, ενώ ακόμη το γυαλί έχει την κατάλληλη θερμοκρασία.

Σχετικά με την Β.Σ. Καρούλιας
Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, Cutty Sark,  Label 5,  Ocho Tequila , Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α.  Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό,  καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου οι μπύρες Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α  , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α.


Related Posts

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]

BOULETTES DE FROMAGE AUX FRUITS SECS ET AU METAXA

BOULETTES DE FROMAGE AUX FRUITS SECS ET AU METAXA

De très bonnes boulettes avec sa texture crémeuse qui donne un excellent contraste avec ses fruits secs. Pour accueillir de façon différente vos invités.Subscribe