προορισμός…γεύση!

miran_-38-webH oικογένεια και ο παππούς Μιράν φθάνουν το 1922 από την Καισάρεια της Καπαδοκίας στην Χίο και στη συνέχεια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην παλιά Κοκκινιά, όπου στο μικρό, τότε, εργαστήρι, που στήνουν, συνεχίζουν την παράδοση που κουβαλούν. Την παρασκευή παστουρμά και σουτζουκιού…! Σήμερα, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου και στον αριθμό 45, από το 1922, βρίσκεται το μικρό μαγαζάκι, κάποτε, και πλέον το σύγχρονο, ανανεωμένο παντοπωλείο, όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει εκτός από τον παραδοσιακό παστουρμά, το εκλεκτό σουτζούκι, τα γευστικά λουκάνικα, όλα παρασκευής Μιράν, και εκατοντάδες άλλα προϊόντα, προερχόμενα από την ελληνική περιφέρεια.
Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, η παράδοση συνεχίζεται και συνεχίζεται επάξια από την τρίτη γενιά πλέον της οικογένειας. Ο Μιράν ο νεώτερος μαζί με τον αδελφό του και με έμβλημά τους το μότο, ότι: “Η ποιότητα προέχει και όχι η ποσότητα”, δημιουργούν, ανανεώνουν και βγάζουν σε όλη την αγορά τα εκλεκτά προϊόντα τους.
Το εργαστήρι μένει πάντα σταθερό στις αξίες, την παράδοση και το ποιοτικό αποτέλεσμα. Η εξειδίκευση πάνω στην παρασκευή παστουρμά, σουτζουκιού είναι πλέον δεδομένη.
Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης έκαναν την εμφάνισή τους και νέα προϊόντα. Το σουτζούκι με κομμάτια φυστικιού, το σουτζούκι με κομμάτια κουκουναριού, αλλά και ο βουβαλίσιος παστουρμάς, ένα εντελώς καινούργιο προϊόν από ελληνικό φρέσκο Βούβαλο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Μπόρα από την Κερκίνη.
pastourmas-proveios-webΟ πρόβειος παστουρμάς, που γνωρίζουμε εδώ και ένα χρόνο, έχει έντονο λιπάκι αλλά είναι τρυφερός και ιδιαίτερα νόστιμος! Δεν είναι αλμηρός και διαθέτει τα χαρακτηριστικά του πρόβειου κρέατος. Ό, τι πρέπει για τους λάτρεις της νοστιμιάς!

pastourmas-kamilas-webΕπίσης ένα χρόνο τώρα απολαμβάνουμε τον παστουρμά από κρέας καμήλας εξαιρετικής ποιότητας αλλά και ιδιαίτερα δυσεύρετο στην Ελλάδα κρέας, που ξεχωρίζει για την ελαφριά γεύση του και το μοναδικό «δέσιμό» του με τα μπαχαρικά του παστουρμά. Το κρέας καμήλας, υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο και ψευδάργυρο, μέταλλα ιδιαίτερα χρήσιμα για τον οργανισμό του ανθρώπου και που, συγκρινόμενα με το βοδινό κρέας, υπερέχουν αρκετά και υπερκαλύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις αυτές του βόειου κρέατος.

pastourmas-aosmos-webΈνα ακόμα μοναδικό προϊόν του Μιράν είναι ο άοσμος παστουρμάς! Εξαιρετικό προϊόν, που, ενώ περιβάλλεται από το συστατικό τσιμένι (που έχει την οσμή), δεν αφήνει τη “ρετσινιά” του μετά. Είναι το προϊόν που το παστουρματζίδικο Μιράν προσπαθεί να το πατεντάρει!

Το εργαστήρι ακόμα εξειδικεύεται στο λουκάνικο Μιράν, βοδινό ριγανάτο, αλλά και στο νέο λουκάνικο Μιράν, βοδινό πικάντικο. Η παρασκευή του γίνεται χειροποίητα με ολόκληρα ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος και ζυμώνεται στο χέρι μαζί με μια σύνθεση μπαχαρικών και Συνταγή που έφερε μαζί του ο παππούς Μιράν από την Καισάρεια της Καπαδοκίας.
pastourmas-x4-web
Όλα τα προϊόντα Μιράν βρίσκονται πλέον σε ανανεωμμένες συσκευασίες, Συσκευασίες πιο φιλικές, πιο παραδοσιακές με την ιστορία του εργαστηριού, αλλά και πολλών άλλων αναγραφομένων πληροφοριών. Συσκευασίες που απεικονίζουν την ιστορία ενός αιώνα δημιουργιών Μιράν.
soutzoukia-web

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: