Με τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού, ίσως να σκέφτεστε να ανάψετε φούρνο για ένα νόστιμο φαγάκι. Δεν έχετε άδικο… Η κατσαρόλα είναι μια καλή λύση και φυσικά με άπειρες επιλογές… Ψάρια, κρεατικά, λαχανικά… ακόμη και γεμιστά… Δείτε εδώ τις αγαπημένες μου συνταγές για τα καλύτερα «κατσαρολάτα» του καλοκαιριού.
.
Τι πιο καλοκαιρινό από ένα λαδερό φαγητό με φρέσκα λαχανικά που θα βρούμε στη λαϊκή. Προσθέστε αν θέλετε καρότα, πιπεριές ή και μελιτζάνες. Το σημαντικό είναι να κρατήσετε το πετιμέζι και το τζίντζερ που δίνουν γλύκα και ένταση.
.
.
Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού ρατατούιγ (μπριάμ ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούιγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, γι’ αυτό και δεν το αφήνουν να μελώσει πολύ γιατί θα διαλυθούν τα λαχανικά.
.
.
Μοσχάρι ρολό κατσαρόλας με σάλτσα Μαυροδάφνης
Το υπέροχο, αφράτο μοσχάρι ρολό είναι το καλύτερο πιάτο για ένα επίσημο κάλεσμα. Όταν αποκτήσετε την εμπειρία με το μαγείρεμά του θα γίνει το αγαπημένο σας «καλό φαγητό»! Το μυστικό του είναι το σιγανό μαγείρεμα με λιγοστό υγρό και καλά κλεισμένη κατσαρόλα. Ετσι, όλοι οι νόστιμοι υδρατμοί θα εγκλωβιστούν στο σκεύος και θα περνάμε μέσα από την ίνες του κρέατος, δίνοντάς του την πιο αφράτη υφή.
.
.
Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι.