Print Options:

Σκορδομακάρονα με κρέμα σκόρδο και τσίλι

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. σπαγέτι ολικής ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τα σπαγγέτι, την κρέμα σκόρδου, την πάστα ελιάς και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια και αδειάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα.

  3. Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σκορδομακάρονα με κρέμα σκόρδο,τσίλι

Σας ευχαριστώ!