Η ζαχαροπλαστική είναι όπως και η μόδα… Πάντα υπάρχουν νέες τάσεις, πολύ δημιουργικότητα αλλά και νέα υλικά που συνδυάζονται για να δώσουν πρωτότυπες συνταγές. Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τα παρακάτω γλυκάκια. Αν όχι, ελάτε να σας τα δείξω!
- Το Cronut
Θα έλεγα πως είναι ένα μοντέρνο γλυκό, στο οποίο μπλέκονται 2 χώρες: η Γαλλία και η Αμερική! Την ιδέα την έβαλε ο Γάλλος σεφ Dominique Ansel, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη. Είχε λοιπόν την ιδέα να «παντρέψει» τα διάσημα γαλλικά κρουασάν με τα διάσημα, αμερικανικά ντόνατς! Και εγένετο… Cronut. Μπορεί να σας ακούγετε απλό… αλλά στη πραγματικότητα θέλει πολύ δουλειά! - Το whoopie pie
Το whoopie pie είναι το νούμερο ένα γλυκό αυτή τη στιγμή! Αν σας δοθεί η ευκαιρία μη τη χάσετε. Δοκιμάστε το! Θα έλεγα πως έχει τη γεύση του cupcake, αλλά φτιάχνετε όπως ένα σάντουιτς που θυμίζει τα ελληνικά κοκ. Κάτι λοιπόν πρωτότυπο και τρώγετε και πιο εύκολα! - Το crookie
Αν και το μυαλό μας πάει αμέσως σε αυτό το αγαπημένο μπισκότο (cookie), σας διαβεβαιώ, ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ένας ακόμα Γάλλος σεφ, ο Olivier Jansen-Reynaud, που ζει και εκείνος στην Αμερική, σκέφτηκε να συνδυάσει το ωραίο γαλλικό κρουασάν με τα μικρά μπισκοτάκια που λατρεύουμε : τα Oreo! - To caketoyz
Φαντάζομαι ότι και μόνο από το όνομά τους, καταλαβαίνετε ότι αφορούν παιδιά. Πρόκειται για μικρά cupcakes που όμως, ζωγραφίζονται με υλικά ζαχαροπλαστικής, από πιτσιρίκια. Διασκεδάζουν, δημιουργώντας! - Τα cake pops
Αυτά είμαι σίγουρη πως τα ξέρετε καλά! Τα αγαπάνε και τα φτιάχνουν πολύ στην Ελλάδα! Αρέσουν πολύ στα πιτσιρίκια, αφού είναι συνήθως σοκολατένια και μοιάζουν με γλειφιτζούρια. Μαλακά εσωτερικά αλλά με τραγανή επικάλυψη. - Το ice cream macaron
Τελικά, οι Γάλλοι σεφ που μένουν στην Αμερική έχουν αρκετές πρωτότυπες ιδέες! Ο σεφ François Payard, σκέφτηκε να συνδυάσει το μακαρόν με το παγωτό. Έτσι δημιουργήσει το macaron ice cream! Η συνταγή είναι η κλασσική αλλά αντί για κρέμα, βάζουν παγωτό. Εύκολο θα μου πείτε, αλλά κάποιος έπρεπε να το σκεφτεί! - Το donnoli
Δεν θα σας πω ψέματα , άλλα το donnoli δεν είναι για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους! Είναι ένα πάντρεμα με το αμερικάνικο donuts και το cannoli, ένα ιταλικό επιδόρπιο γεμιστό με ricotta. Με λίγα λόγια: ζύμη από donuts, φρέσκο και κρεμώδη τυρί και ζάχαρη! - Το cragle
Το cragle είναι το αδερφάκι του cronut! Αυτή τη φορά όμως είναι το αποτέλεσμα ενός άλλου συνδυασμός: το croissant (cr) και το bagel (agle). Τι λέτε θα το δοκιμάζετε; - To Townie
Τι σας θυμίζει αυτό το γλυκό; Όλα ξεκίνησαν στην Αμερική (που αλλού) στη μπουτίκ, Bea’s of Blommsbury. Ο σεφ αυτός αγαπούσε πολύ τα brownie και τις τάρτες και αποφάσισε έτσι να κάνει κάτι από τα δύο… Έτσι το Townie έχει σοκολάτα και πολλές… πολλές… πολλές θερμίδες! - Το Angel cake
Βρήκα κάτι επιτέλους που δεν μας έρχεται από την Αμερική… αλλά από την Ιαπωνία! Είναι ένα πολύ ελαφρύ γλυκάκι που το φτιάχνουν με ζενουάζ από ασπράδι αυγών. Στη μέση κρύβει μια μικρή έκπληξη: σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστική… όνειρο!
Εσείς έχετε σκεφτεί ποτέ να αρχίσετε τα «παντρέματα» μεταξύ δύο ελληνικών, παραδοσιακών γλυκών; Που ξέρετε… μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που θα σας κάνει διάσημους!