Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζεστή σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα

Ζεστή σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά, καθαρισμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κουκιά. Τα βράζω για 5 - 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα στραγγίζω, τα βάζω σε μια βαθιά πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) και σοτάρω τα ντοματίνια και το σκόρδο για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουν λίγο από το χυμό τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτω τη φέτα και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενο του τηγανιού στην πιατέλα με τα κουκιά και προσθέτω τον άνηθο και τις ελιές. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Keywords: στα φρεσκα κουκια φετα

Σας ευχαριστώ!