Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

χυλοπίτες με μπλε τυρί δανίας

χυλοπίτες με-μπλε-τυρι-δανιασ
χυλοπίτες
<!-- [lt_recipe name=|ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ| servings=|6-8| prep_time=|30M| cook_time=|35M| summary=|Οι χυλοπίτες με μπλε τυρί δανίας, εορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.| print=|yes| ingredients=|350 γρ. χυλοπίτες Βελούχι ΗΛΙΟΣ;200 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU;300 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA;4 αυγά;100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;50 γρ. βούτυρο LURPAK;1 ματσάκι άνηθο;1 ματσάκι μαϊντανό;Αλάτι & πιπέρι| ]Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τις χυλοπίτες al dente. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβω τον άνηθο και τον μαϊντανό. ; Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω στο μπολ με τα μυρωδικά. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω απαλά μέχρι να λιώσει. ;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη και βαθιά φόρμα.;Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά. ;Θρυμματίζω τα 100 γρ. μπλε τυρί και το ρίχνω μαζί με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, στο μπολ με τις χυλοπίτες και ανακατεύω απαλά.;Αδειάζω τις χυλοπίτες μέσα στη φόρμα. Σκορπίζω το υπόλοιπο μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και περιχύνω με την κρέμα. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.[/lt_recipe] -->

Χορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Οι χυλοπίτες με μπλε τυρί δανίας, εορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 350 γρ. χυλοπίτες Βελούχι ΗΛΙΟΣ
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι &amp
  • πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τις χυλοπίτες al dente. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβω τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  2. blank Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω στο μπολ με τα μυρωδικά. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω απαλά μέχρι να λιώσει.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη και βαθιά φόρμα.
  4. blankΣε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά.
  5. blankΘρυμματίζω τα 100 γρ. μπλε τυρί και το ρίχνω μαζί με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, στο μπολ με τις χυλοπίτες και ανακατεύω απαλά.
  6. blankΑδειάζω τις χυλοπίτες μέσα στη φόρμα. Σκορπίζω το υπόλοιπο μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και περιχύνω με την κρέμα. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Keywords: χυλοπίτες μπλε τυρί δανίας

Σας ευχαριστώ!