Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χάντρες με φασολάκια πλατιά, κουσκούς και μάραθο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. φασολάκια χάντρες
  • 500 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κουσκουσάκι, βρασμένο
  • 150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα πέστο
  • Φυλλαράκια από 1 ματσάκι μάραθο
  • Φύλλα από 1/3 ματσάκι βασιλικό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό ρίχνω τις χάντρες, το ελαιόλαδο, το μισό φινόκιο και το κρεμμύδι και βράζω για 30 λεπτά. Προσθέτω τα πλατιά φασολάκια και συνεχίζω το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Προσθέτω το βρασμένο κουσκούς, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τη σάλτσα πέστο και ανακατεύω απαλά με 2 κουτάλια. Πασπαλίζω με το μάραθο και σερβίρω αμέσως.

  3. Για τη σάλτσα
  4. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Keywords: χάντρες με φασολάκια πλατιά

Σας ευχαριστώ!