Print Options:

Χάντρες με φασολάκια πλατιά, κουσκούς και μάραθο

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 1 hr Cook Time: 20 mins Total Time: 1 hr 20 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 500 γρ. φασολάκια χάντρες
  • 500 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κουσκουσάκι, βρασμένο
  • 150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα πέστο
  • Φυλλαράκια από 1 ματσάκι μάραθο
  • Φύλλα από 1/3 ματσάκι βασιλικό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό ρίχνω τις χάντρες, το ελαιόλαδο, το μισό φινόκιο και το κρεμμύδι και βράζω για 30 λεπτά. Προσθέτω τα πλατιά φασολάκια και συνεχίζω το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Προσθέτω το βρασμένο κουσκούς, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τη σάλτσα πέστο και ανακατεύω απαλά με 2 κουτάλια. Πασπαλίζω με το μάραθο και σερβίρω αμέσως.

  3. Για τη σάλτσα
  4. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Keywords: χάντρες με φασολάκια πλατιά
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/xandres-me-fasolakia-platia-couscous-kai-maratho/

Σας ευχαριστώ!