Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βλητόπιτα γυμνή με καλαθάκι Λήμνου

Βλητόπιτα γυμνή με καλαθάκι Λήμνου
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό βλήτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
  • 250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, σκόνη
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.  Προσθέτω τα τυριά, τα βλήτα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντζερ.

  2. Μεταφέρω το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίζω με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Keywords: βλητοπιτα γυμνη με καλαθακι λημνου

Σας ευχαριστώ!