Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. φρέσκα ντοματίνια, πλυμένα, σκουπισμένα και κομμένα στη μέση
  • 3 – 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι, κατά προτίμηση λευκό, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία
  • 300 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες &amp
  • ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές θρούμπες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάω και ρίχνω στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνω με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύω απαλά και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σαλάτα να κρυώσει καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά της. Τη σερβίρω κρύα.

Keywords: βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Σας ευχαριστώ!