Print Options:

Τυρόπιτα με ντοματίνια

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 50 mins
Servings 4
Ingredients
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 200 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10-15 φύλλα δυόσμο
Εκτέλεση
  1. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβω τον δυόσμο και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και το κρατάω χλιαρό. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά και προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι 20x30 εκ. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και αλείφω με μπόλικο βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των τυριών και διπλώνω το φύλλο σε μακρύ και χαλαρό μπαστούνι. Μεταφέρω το μπαστούνι στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα και τυριά. Σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια και τα πιέζω ελαφρά για να μισοβυθιστούν ανάμεσα στα φύλλα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για την κρέμα και την αδειάζω στο ταψί. Ανακινώ λίγο το ταψί για να απλωθεί η κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Keywords: τυρόπιτα, ντοματίνια, μοτσαρέλα, σκληρό τυρί Δανίας, φύλλο κρούστας, εύκολο, κρέμα γάλακτος,

Σας ευχαριστώ!