Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόπιτα με κρόσσια φύλλου κρούστας

Τυρόπιτα με κρόσσια φύλλου κρούστας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
  1. Σε μια γαβάθα αναμειγνύω τα τυριά, το δυόσμο και την πάπρικα.
    Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνω να ξεραθούν.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι.

  2. Στρώνω τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες φύλλου και τις περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Απλώνω πάνω το μίγμα με τα τυριά και πασπαλίζω με μπόλικο μαυροπίπερο. Στρώνω και τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες φύλλων από πάνω και ραντίζω και το υπόλοιπο βούτυρο.

  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
    Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
    Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.

Keywords: τυροπιτα διαφορετικη με κροσσια φυλλου κρουστασ

Σας ευχαριστώ!