Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τρουφάκια vegan με κάστανο, κακάο και ινδοκάρυδο

Τρουφάκια vegan με κάστανο, κακάο και ινδοκάρυδο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 30 λεπτά.
Servings 25
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. γερά κάστανα
  • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 75 ml νερό
  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
  • Τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
  1. Χαράζω με ένα μαχαίρι τα κάστανα και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό κρύο νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά (μετράω από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, τα σουρώνω και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία που να μπορώ να τα αγγίξω.

  2. Τα καθαρίζω από τις εξωτερικές φλούδες και τις εσωτερικές μεμβράνες και τα μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω την ζάχαρη καρύδας, τους σπόρους της βανίλιας (ή το εκχύλισμα) και το κακάο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν και χωρίς να σταματήσω την πολτοποίηση προσθέτω σε δόσεις το νερό.

  3. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.

  4. Βάζω αρκετό ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο. Παίρνω μικρές κουταλιές από το μείγμα, και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα «πανάρω» στο ινδοκάρυδο και σερβίρω αμέσως. Αν έχω, τα τοποθετώ σε χρωματιστά καραμελόχαρτα.

Keywords: τρουφάκια vegan κάστανο

Σας ευχαριστώ!