Print Options:

Τορτελίνια φούρνου με μπρόκολο και μοτσαρέλα

Τορτελίνια φούρνου με μπρόκολο και μοτσαρέλα
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 35 mins Total Time: 55 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. τορτελίνια με τυρί, ΗΛΙΟΣ
  • 800 γρ. μπρόκολο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1.000 ml γάλα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω το μπρόκολο και το ρίχνω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Το αφήνω να βράσει για 15 λεπτά, το σουρώνω και το μεταφέρω σε ένα μπολ. Χωρίζω το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω για να καβουρδιστεί ελαφρά. Ρίχνω το γάλα σε δόσεις ενώ ανακατεύω με το σύρμα. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία και απαλή μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.

  3. Τορτελίνια φούρνου με μπρόκολο και μοτσαρέλα

    Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνω τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Σκεπάζω με τα τορτελίνια και την κρέμα και πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με το πάνκο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 35-40 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!