Print Options:

Τυρομπαλάκια γλυκοπατάτας με μυρώνια

Τυρομπαλάκια γλυκοπατάτας με μυρώνια
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 5 5 mins Total Time: 25 mins
Servings 25
Υλικά
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες
  • 150 γρ. μείγμα τυριών pasta & gratinar, Arla
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το πανάρισμα
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ¼ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Τις αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να στραγγίξουν και να κρυώσουν εντελώς.

  2. Βάζω τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνω με το πρες πουρέ. Προσθέτω το τυρί, το αλεύρι, το κύμινο, αλατοπίπερο και τα μυρώνια και ανακατεύω καλά.

  3. Μεταφέρω τη μαλακή ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι, πλάθω μπαλάκια βάρους περίπου 35-40 γρ.

  4. Τυρομπαλάκια γλυκοπατάτας με μυρώνια

    Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω τα μπαλάκια λίγα λίγα και τα τηγανίζω για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνα να στραγγίξουν. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: τυρομπαλάκια, γλυκοπατάτες, τυρί, κύμινο, εύκολο, μεζές, μυρώνια,

Σας ευχαριστώ!