Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τηγανίτες κολοκυθιών με καλαμπόκι

tiganites

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 31 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 μέτρια πατάτα, βρασμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠλένω καλά τα κολοκύθια και τα τρίβω από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω και αφήνω τα κολοκύθια για 20 λεπτά σε σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πιέζω με τις παλάμες μου και ρίχνω τα κολοκύθια σε ένα μπολ.
  2. blankΛιώνω την πατάτα με πρες πουρέ και την ρίχνω στο μπολ. Προσθέτω το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Ανακατεύω προσθέτοντας σταδιακά και πασπαλιστά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
  3. blankΛαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και πλάθω μικρές, πλατιές τηγανίτες. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετώ τις τηγανίτες σε μονή στρώση και τηγανίζω για 10 λεπτά. Γυρίζω τις τηγανίτες με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
  4. blankΣερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.
Keywords: τηγανίτες κολοκυθιών καλαμπόκι

Σας ευχαριστώ!