2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Πλένω καλά τα κολοκύθια και τα τρίβω από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω και αφήνω τα κολοκύθια για 20 λεπτά σε σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πιέζω με τις παλάμες μου και ρίχνω τα κολοκύθια σε ένα μπολ.
Λιώνω την πατάτα με πρες πουρέ και την ρίχνω στο μπολ. Προσθέτω το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Ανακατεύω προσθέτοντας σταδιακά και πασπαλιστά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και πλάθω μικρές, πλατιές τηγανίτες. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετώ τις τηγανίτες σε μονή στρώση και τηγανίζω για 10 λεπτά. Γυρίζω τις τηγανίτες με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.