Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Θαλασσινά σπαγγέτι με πικάντικες γαρίδες

Θαλασσινά σπαγγέτι με πικάντικες γαρίδες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 18 λεπ Total Time: 33 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγέτι 6 ολικής άλεσης ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 40 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά. Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγγέτι από τη σάλτσα.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

Keywords: θαλασσινά σπαγγέτι με πικάντικες γαρίδες

Σας ευχαριστώ!