Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τερίνα με τυρί κρέμα, καρότα, παντζάρια και βασιλικό

Τερίνα με τυρί κρέμα, καρότα, παντζάρια και βασιλικό
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 5 φύλλα ζελατίνης (2 γρ. το καθένα)
  • 3 καρότα, κομμένα στρογγυλές φέτες (σε μαντολίνο)
  • 3-4 παντζάρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  • τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρολα με νερό που βράζει ρίχνω πρώτα καρότα και τα μπλανσάρω για 3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω τα παντζάρια. Τα μπλανσάρω για 3 λεπτά, τα βγάζω και τα στραγγίζω.

  2. Σε άλλο μπολ βάζω τα φύλλα ζελατίνης και κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς όμως να την αφήσω να κάψει, και τη μεταφέρω σε ένα μπολ. Στύβω καλά με τα χέρια μου τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην ζεστή κρέμα. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια του βασιλικού, ελάχιστο αλάτι και λευκό πιπέρι και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει όσο πιο λείο και ομοιογενές γίνεται. 

  4. Συναρμολόγηση
  5. Ντύνω το εσωτερικό της φόρμας με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης, τόσο μεγάλο ώστε να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα του σκεύους. Στρώνω στρογγυλές φέτες καρότου στον πυθμένα του σκεύους, καλύπτοντάς τον τελείως. Από πάνω απλώνω το 1/3 της ποσότητα κρέμας. Καλύπτω με μια στρώση παντζάρια και καρότα και καλύπτω με το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνω ακόμη μια στρώση λαχανικών και κρέμας και σκεπάζω την επιφάνεια της τερίνας με τη διάφανη μεμβράνη που περισσεύει από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάζω την τερίνα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, για να σφίξει καλά.

  6. Τερίνα με τυρί κρέμα, καρότα, παντζάρια

    Για να τη σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώ τη μεμβράνη και κόβω την τερίνα σε φέτες.

Keywords: τερίνα, παντζάρια, καρότα, τυρί κρέμα, βασιλικός

Σας ευχαριστώ!