Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με βλήτα και cottage cheese

Τάρτα με βλήτα και cottage cheese
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 Cook Time: 50 Rest Time: 30 λεπ Total Time: 80 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την τάρτα
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ για τάρτες (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού για τάρτες, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. βλήτα (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα και χονδροκομμένα
  • 4 βιολογικά αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
  • 220 γρ. τυρί cottage
  • 2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας σας
  • 1 μέτρια, ώριμη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματίζω τα βλήτα για 3 - 4 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση). Τα βγάζω με μια πιρούνα, τα βάζω σε σουρωτήρι και τα ξεβγάζω με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει το έντονο πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζω καλά και μετά τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα, το cottage και τη φέτα.
    Ανακατεύω καλά το μείγμα, προσθέτω τα στραγγισμένα βλίτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Για την τάρτα
  4. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια ταρτιέρα (ή ένα ρηχό, στρογγυλό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί τη ζύμη μπριζέ (ή το φύλλο κουρού), εφαρμόζοντάς τη καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαιράκι κόβω τα περισσεύματα από τα χείλη του σκεύους. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω από πάνω τις φέτες ντομάτας.

  5. Ψήνω την τάρτα για 45 - 50 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

Keywords: ταρτα βλητα cottage cheese

Σας ευχαριστώ!