Print Options:

Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο

Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 1 hr Cook Time: 40 mins Total Time: 1 hr 40 mins
Servings 6
Υλικά
    Για τη βάση
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού (τη βρίσκουμε στα ψυγεία και τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γλυκιά γραβιέρα (ή κασέρι)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Βάση
  1. Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το τρυπάω σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

  2. Γέμιση
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το μισό μείγμα ρας-ελ-χανούτ. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και, όταν κρυώσουν λίγο, τους ψιλοκόβω, τους αλατοπιπερώνω και ανακατεύω ξανά.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το ανθότυρο και τη γραβιέρα (ή το κασέρι) και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο ρας-ελ-χανούτ και ελάχιστο αλατοπίπερο και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την ψιλοκομμένη κολοκύθα και ανακατεύω απαλά.

  5. Τάρτα
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστή.

Keywords: ταρτα με κολοκυθα ανθοτυρο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/tarta-me-kolokytha-kai-anthotyro/

Σας ευχαριστώ!