Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα

Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγώνετε το ένα από τα δύο κομμάτια που περιέχει το πακέτο και φυλάτε το άλλο στην κατάψυξη, για άλλη συνταγή)
  • 2 - 3 κουταλιές έτοιμη πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2 - 3 κουταλιές έτοιμο πέστο βασιλικού
  • 1 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί γκούντα ή έμενταλ ή πικάντικο κασέρι
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού, ελαφρώς χτυπημένος
Εκτέλεση
  1. Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Αλείφω το μισό φύλλο με τον πάστα λιαστής ντομάτας και το υπόλοιπο το αλείφω με το πέστο. Αν οι πάστες είναι πολύ πυκνές και δεν αλείφονται εύκολα, τις αραιώνω λίγο με το ελαιόλαδο.

  2. Πασπαλίζω όλο το φύλλο με το τριμμένο τυρί και το τυλίγω σε αρκετά σφικτό ρολό, κατά μήκος του.
    Κόβω το ρολό με κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις ξαπλώνω σε μια λαμαρίνα (ή σε ένα μεγάλο ταψί), στο οποίο έχω στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
    Αλείφω τη σφολιάτα κάθε φέτας με το χτυπημένο κρόκο και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν λίγο οι φέτες.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα στριφτάρια για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα. Τα σερβίρω χλιαρά ή ζεστά.

Keywords: στριφταρια σφολιατας πικαντικα

Σας ευχαριστώ!