Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι και το κόβω σε χοντρά κομμάτια. Το μεταφέρω σε ένα σουρωτήρι, ρίχνω το πράσο και τα κρεμμυδάκια και αλατίζω γενναιόδωρα. «Τρίβω» καλά με τα χέρια μου για να μαραθούν και τα αφήνω στο σουρωτήρι για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σπανάκι καλά στυμμένο με όλα τα άλλα υλικά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.
Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω καλά με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Το στρώνω καλά μέσα στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 ακόμη φύλλα. Ρίχνω μέσα στη φόρμα το μείγμα των χορταρικών και γυρίζω προς τα μέσα, όσο από το φύλλο περισσεύει από τη φόρμα, έτσι ώστε να μισοκαλύψω τη γέμιση.
Αλείφω το 4ο χωριάτικο φύλλο με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου και το διπλώνω σαν πλισέ, από την μακριά πλευρά του. Το μεταφέρω στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση με τα 2 ακόμη φύλλα, φροντίζοντας να καλύψω καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφω όλη την επιφάνεια της πίτας με όσο μείγμα βουτύρου μου έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Σας ευχαριστώ!