Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με πέστο άνηθου και σολομό κονσέρβας

Σπαγγέτι με πέστο άνηθου και σολομό κονσέρβας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 2 κονσέρβες σολομός σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.

  2. Για τα σπαγγέτι
  3. Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα περιχύνω με άφθονο καυτό νερό (όχι με αυτό που τα έβρασα).

  4. Τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου και ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπίζω από πάνω τον κομματιασμένο σολομό και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαγγέτι με πέστο άνηθου,σολομό κονσέρβας

Σας ευχαριστώ!