Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για το σολομό
  • 4 φιλέτα σολομού με το δέρμα (περίπου 250 γρ. το ένα)
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το λαζανάκι
  • 500 γρ. λαζανάκι
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο με το μαντολίνο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • Τα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα κάθετα σε λεπτές λωρίδες
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
  • 160 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το σολομό
  1. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα τα φιλέτα. Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει. Δυναμώνω τη φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζω τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και τα τηγανίζω για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα τους. Γυρίζω τα φιλέτα με μια σπάτουλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Για το λαζανάκι
  3. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω το λαζανάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το διατηρώ ζεστό. Επαναφέρω το λαζανάκι στην κατσαρόλα και προσθέτω τις λωρίδες καρότου και κρεμμυδιών. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.

  4. Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

  6. Σερβίρισμα
  7. Σερβίρω σε κάθε πιάτο από μια μερίδα λαζανάκι, ένα φιλέτο σολομού και αρκετή σάλτσα βουτύρου.

Keywords: σολομός με λαζανάκι,σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Σας ευχαριστώ!