Πολτοποιώ όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνω κατά μέρος.
Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά, τα ξεπλένω με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνω και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τον κομματιασμένο σολομό, ανακατεύω άλλη μια φορά και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!