Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας και πέστο άνηθου

Σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας και πέστο άνηθου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες σολομός, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
    Πέστο
  1. Πολτοποιώ όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνω κατά μέρος.

  2. Ζυμαρικά
  3. Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά, τα ξεπλένω με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνω και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τον κομματιασμένο σολομό, ανακατεύω άλλη μια φορά και σερβίρω.

Keywords: σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας,πέστο άνηθου

Σας ευχαριστώ!