Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με ροδάκινα, δαμάσκηνα και μπλε τυρί

Σαλάτα με ροδάκινα, δαμάσκηνα και μπλε τυρί
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 17 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 1 σγουρό μαρούλι, πλυμμένο, στεγνωμένο & χοντροκομμένο
  • 1 λόλα κόκκινη, πλυμμένη, στεγνωμένη και χοντροκομμένη
  • 50 γρ. ρόκα
  • 1 μεγάλο ροδάκινο, πλυμμένο και κομμένο σε σκελίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5-6 δαμάσκηνα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αλμυρά φυστίκια με σουσάμι (προαιρετικά)
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Βινεγκρέτ
  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πηρούνι όλα τα υλικά.

  2. Σαλάτα
  3. Σαλάτα με ροδάκινα, δαμάσκηνα και μπλε τυρί

    Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύω τα μαρούλια, τη ρόκα, το ροδάκινο, το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα και τη μισή βινεγκρέτ. Σερβίρω σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζω τα φυστίκια και το μπλε τυρί. Ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.

Keywords: εύκολη σαλάτα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, μπλε τυρί

Σας ευχαριστώ!