Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με πεπόνι, φέτα και αγγούρι

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • ½ πεπόνι Αργίτικο
  • ½ πεπόνι άνυδρο Πάρου ή Περλίνα Τρικάλων
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάϊμ
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβω τα δύο πεπόνι, αφαιρώ τα σπόρια τους και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Πλένω καλά το αγγούρι και το κόβω σε λεπτές φέτες με τη φλούδα του.

  2. Στρώνω τις φέτες πεπονιού, χρωματικά εναλλάξ, μαζί με τις φέτες αγγουριού. Θρυμματίζω τη φέτα και την σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια μαζί με το τσίλι. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Σκορπίζω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα με πεπόνι

Σας ευχαριστώ!