Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού

Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Total Time: 10 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και κόβω τις άκρες τους. Τα κόβω σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες στρογγυλές φέτες. Ο καλύτερος τρόπος να τις κόψω έτσι είναι στην ειδική πλευρά του τρίφτη ή με το εργαλείο «μαντολίνο».

  2. Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω καλά. 
    Προσθέτω το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στα ωμα κολοκυθακια ξυσμα πορτοκαλιου

Σας ευχαριστώ!