Print Options:

Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού

Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 10 10 mins Total Time: 10 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και κόβω τις άκρες τους. Τα κόβω σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες στρογγυλές φέτες. Ο καλύτερος τρόπος να τις κόψω έτσι είναι στην ειδική πλευρά του τρίφτη ή με το εργαλείο «μαντολίνο».

  2. Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω καλά. 
    Προσθέτω το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στα ωμα κολοκυθακια ξυσμα πορτοκαλιου

Σας ευχαριστώ!