Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με μανιτάρια και λαδολέμονο άνηθου

Σαλάτα με μανιτάρια και λαδολέμονο άνηθου
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια, καλά καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι
  • Για το λαδολέμονο άνηθου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή τριμμένοι στο μύλο των μπαχαρικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Κόβω τη σκληρή άκρη από το κοτσανάκι κάθε μανιταριού και μετά κόβω τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια. Τα στρώνω σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα.

  2. Βινεγκρέτ
  3. Χτυπάω στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνουν μια λεία και πυκνή σάλτσα. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύω.
    Περιχύνω τα μανιτάρια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στα μανιταρια λαδολεμονο ανηθου

Σας ευχαριστώ!